ANDROIDAPLIKÁCIE A HRYNávodySpravodajstvo

Google Mapy dostávajú tmavý režim. Takto si ho môžu aktivovať prví šťastlivci, ktorí ho už majú k dispozícii!

Dostupnosť tmavého režimu pre aplikáciu Google Mapy hlási čoraz viac ľudí.

V priebehu včerajšieho dňa sme vás informovali o tom, že spoločnosť Google začala s distribúciou viacerých nových funkcií pre Android smartfóny. Jednou z nich je aj natívna podpora tmavého režimu pre aplikáciu Google Mapy.

Mapy Google
Mapy Google
Developer: Google LLC
Price: Free

Tmavý režim v Google Mapách je postupne distribuovaný

Spoločnosť Google v súvislosti s uvoľnením tejto funkcie napísala:

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

„V dnešnej dobe všetci zažívame miernu únavu z obrazovky. Vďaka tmavému motívu v Mapách Google, ktorý sa čoskoro rozšíri pre všetkých používateľov systému Android na celom svete, môžete svojim očiam poskytnúť potrebný odpočinok a ušetriť výdrž batérie…“

Ako z vyjadrenia spoločnosti plynie, tak zatiaľ nie všetci používatelia majú tento režim dostupným. Na druhej strane však treba dodať, že je postupne distribuovaným naprieč celým svetom. V praxi to znamená, že každou hodinou, či dňom, by ste mohli mať túto funkciu dostupnú. Kde ju však v Google Mapách nájdete? 

Nájdenie tejto funkcie, ak ju máte dostupnou, je vcelku jednoduché. Potom, ako si otvoríte aplikáciu, tak kliknite na ikonu vášho profilu. Následne sa prekliknite v rámci ponuky na nastavenia aplikácie. Potom v rámci zobrazenej ponuky budete mať dostupnú možnosť na zmenu predvoleného farebného režimu na iný. Na výber budete mať z troch možností. Sú nimi svetlý režim, tmavý a predvolený, ktorý kopíruje nastavenia smartfónu.

Vy už máte dostupný nový tmavý režim v aplikácii Google Mapy? Dajte nám vedieť nižšie v komentároch.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy
Zobraziť komentáre
Close
Close