Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Poláška s Dodigom delia od titulu už len dve výhry

Slovenský tenista Filip Polášek s Chorvátom Ivanom Dodigom sa prebojovali už do semifinále štvorhry na grandslamovom Australian Open v Melbourne.

16.02.2021 08:22
Polášek, Dodig Foto: ,
Filip Polášek a Ivan Dodig.
debata

V utorkovom štvrťfinále zdolali ako turnajové deviatky nenasadený domáci pár Matthewa Ebdena a Johna-Patricka Smitha 6:4, 2:6, 6:4.

Obhájili tak vlaňajšiu účasť medzi najlepšou štvorkou v debli.

Polášek s Dodigom v prvom sete zasypali súperov desiatimi víťaznými údermi. V siedmom geme čistou hrou prelomili podanie Austrálčanov a napokon sa ujali vedenia v zápase.

Súperi v druhej časti zlepšili svoje podanie a minimalizovali nevynútené chyby. V šiestej hre premenili kľúčový brejkbal, bez problémov ho potvrdili a dostali sa do vedenie 5:2, ktoré na dvakrát pretavili do vyrovnania.

Rozhodujúci set bol vyrovnaný, napokon mal však viac šťastia slovensko-chorvátsky pár, v treťom geme premenil brejkbal a pozorným výkonom doviedol zápas do víťazného konca.

„Dnes to bol ťažký zápas, súperi hrali naozaj veľmi dobre. Rozdiel bol iba v pár loptách. V poslednom geme som sa pri svojom servise cítil pod tlakom. Som rád, že som to zvládol a že sme sa opäť prebojovali do semifinále,“ povedal po zápase Polášek podľa webu stz.sk.

"Do druhého setu sme vstúpili dobre. Súperi zlepšili hru, my sme, naopak, trocha poľavili. Doľahla na nás únava, čo sa niekedy stáva. Odohrali sme tu už veľa zápasov. Dôležité bolo, že do tretieho setu sme vstúpili dobre a energia bola späť.

Hrali sme potom znova dobrý tenis. Vo všeobecnosti si myslím, že to bol výborný zápas," doplnil Dodig, pre ktorý bude mať v semifinále motiváciu navyše, keďže o finálovú účasť zabojuje proti krajanom a turnajovým dvojkám Nikolovi Mektičovi a Matemu Pavičovi.

Muži – štvorhra – štvrťfinále
Ivan Dodig, Filip POLÁŠEK (Chor./SR-9) – Matthew Ebden, John-Patrick Smith (Aust.) 6:4, 2:6, 6:4

Koniec v mixe

Filip Polášek s Češkou Luciou Hradeckou prehrali v osemfinále miešanej štvorhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne.

V utorkovom súboji podľahli britsko-slovinskej dvojici Neal Skupski, Andreja Klepačová 7:6, 6:7 a 8:10.

Polášek s Hradeckou mali v druhom sete mečbal, ale dobré podanie Klepačovej a následný volej Skupskiho udržal ich súperov v hre.

V supertajbrejku sa už viac darilo Britovi so Slovinkou. Vo štvrťfinále sa stretnú s britsko-americkou dvojicou Joe Salisbury – Desirae Krawczyková.

Mix – osemfinále
Filip POLÁŠEK, Lucie Hradecká (SR/ČR) – Neal Skupski, Andreja Klepačová (V.Brit/Slov.) 7:6 (3), 6:7 (5), 8:10

debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Filip Polášek #Australian Open 2021