Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. februára 2021, 19:54
Čas čítania 0:49
Daniel Mikolášik

„Ja by som tým netestoval ani psa.“ Nákup testov, ktoré Matovič označil za šmejdy, už začala vyšetrovať polícia

NEWS
Uložiť Uložené

Nákup za 3,9 milióna eur kritizovaný premiérom má už na stole krajská prokuratúra.

V októbri 2020 Slovensko nakúpilo antigénové test od kórejskej firmy RapiGen, ktoré však predseda vlády Igor Matovič poriadne skritizoval. Nákupom testov, ktoré premiér označil za „šmejdy“, sa už začala vyšetrovať polícia, informuje Denník E.

Odporúčané
Testovali sme sa na Orave: Ľudia mrzli v dlhých radoch aj 3 hodiny. Primátori takú účasť nečakali (Reportáž) Testovali sme sa na Orave: Ľudia mrzli v dlhých radoch aj 3 hodiny. Primátori takú účasť nečakali (Reportáž) 24. októbra 2020, 15:44

Nákup zrealizovala ešte v jeseni pred celoplošným testovaním Správa štátnych hmotných rezerv SR (SŠHR SR) za 3,9 milióna eur pod vedením nominanta SaS Jána Rudolfa. Išlo konkrétne o milión testov od tohto výrobcu, ktoré správa nalúpila od košickej firmy Juhapharm, s. r. o.

„Vo veci bolo začaté trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku,“ potvrdila krajská prokuratúra v Bratislave. „Ja by som ani psa tým netestoval,“ povedal o testoch RapiGen v januári Igor Matovič v diskusnej relácii Sobotné dialógy.

Domov
Zdieľať
Diskusia