šišky

Šišky s čučoriedkovou polevou

Receptov na šišky nájdete habadej. Plnené, neplnené a podávané s džemom, pocukrované práškovým cukrom, obalené v škoricovom cukre, kysnuté, nekysnuté, zemiakové, … atď. Veď aj na našom blogu už máme tri recepty a veru nevieme si vybrať tie naj, lebo všetky sú výborné.

Rozhodujete sa, či si s nami pripravíte šišky s čučoriedkovou polevou? Toto vás možno presvedčí. S kysnutým cestom, ktoré obsahuje kyslú smotanu sa veľmi dobre pracuje. Cesto je po vypražení nadýchané a vláčne. Čučoriedková poleva, ktorá určite ohromí celú rodinu je na prípravu veľmi jednoduchá a do zdobenia môžete pokojne zapojiť svoje deti. Celý recept sme pripravili v spolupráci s BILLA a na polevu sme použili ich extradžem čučoriedkový, ktorý obsahuje kúsky lesných čučoriedok. Preto tá žiarivá farba. A ak by sa vám predsalen z nejakých nepochopiteľných dôvodov nechcelo robiť polevu, tak si naše šišky s čučoriedkovou polevou dajte bez polevy. Len tak, s extra dobrým džemíkom z lesných čučoriedok. My sme sa pri príprave tohto receptu obaja vyhrali a šišky sme obaľovali aj v mliečnej, bielej a malinovej čokoláde. Lebo veď fantázii sa medze nekladú. Tak ako? presvedčili sme vás? Budeme sa tešiť na vaše fotky.

 

Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
A ak varíte alebo pečiete podľa nášho blogu môžete nás
označiť ako @coolinari a #coolinari nech vidíme
ako vám to ide.

Tento recept vznikol v spolupráci s BILLA

kosik

Na šišky s čučoriedkovou polevou budete potrebovať (20 ks):
100 ml plnotučného mlieka
20 g kryštálového cukru
5 g sušeného droždia
300 g hladkej múky
štipku soli
1 vajce
60 g kyslej smotany
25 g masla
maslo na vymastenie
olej na vyprážanie
40 g BILLA extradžem čučoriedkový
135 g práškového cukru
15 g mlieka

A takto na to:

V ohriatom mlieku rozpustite cukor a sušené droždie. Do misy navážte múku, pridajte štipku soli, vajce, kyslú smotanu, rozpustené maslo a mlieko s cukrom a droždím. Miesením vznikne vláčne a trochu lepkavé cesto. To preložte do misy vytretej troškou masla, prikryte potravinovou fóliou, utierkou a nechajte kysnúť 1 hodinu až hodinu a pol, kým zdvojnásobý svoj objem.

V hrnci rozohrejte väčšie množstvo oleja. Vykysnuté cesto preložte na jemne pomúčenú pracovnú dosku, prtstami cesto roztlačte na hrúbku 1,5 cm a vykrajujte kolieska s priemerom 6 cm. Z každého kolieska vykrojte vnútro. Použite na to opačnú stranu zdobiacej špičky s priemerom cca 3 cm. Šišky vyprážajte na miernom ohni do zlatista. Po vytiahnutí položte šišky na papierový obrúsok, aby vstrebal prebytočný olej.

Pripravte čučoriedkovú polevu. Extradžem čučoriedkový s lyžicou vody rozpustite na miernom ohni a prepasírujte cez jemné sitko. Do misky preosejte práškový cukor, pridajte prepasirovaný čučoriedkový džem a dobre premiešajte. Mlieko pridávajte postupne a miešajte. Poleva nesmie byť veľmi riedka, inak by nestuhla. Šišky namáčajte do čučoriedkovej polevy a dozdobte podľa vlastnej fantázie.

 

Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.

recept

Mižu

 

Ak chcete, môžete nás podporiť

Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je samozrejme na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)

Enter amount (EUR)

Vaše komentáre