Výborný, ľahký Lotus cheesecake vhodný na každú príležitosť. Keď ho raz vyskúšate, nikdy to neoľutujete!

Ak ste milovníkom Lotus keksíkov rovnako ako my, vyskúšajte si pripraviť tento výnimočný dezert, ktorým potešíte vycibrený jazyk každého maškrtníka. 

  • 250 g Lotus keksíkov
  • 115 g maslo

Plnka

  • 500 g mascarpone
  • 250 g kyslá smotana
  • 160 g práškový cukor
  • 1 vajce
  • 2 čajové lyžičky vanilkovej pasty
  • 2 polievkové lyžice hladkej múky
  1. V mixéri rozdrvíme keksíky, pridáme maslo izbovej teploty a mixujeme spolu, kým sa suroviny nespoja.

  2. Na dno formy vystlanej papierom na pečenie utlačíme keksíky lyžicou rovnomerne.

  3. Krém pripravíme tak, že všetky suroviny na krém dáme do jednej misky a mixérom rozmixujeme.

  4. Vylejeme do formy a jemne pobúchame. Vložíme do rúry vyhriatej na 155 stupňov a pečieme 35 – 40 minút.

  5. Po dopečení necháme v otvorenej rúre aspoň pol hodiny, aby nepopraskal.

  6. Vrch potrieme Lotus nátierkou, ktorú na pár sekúnd roztopíme v mikrovlnke. Dobrú chuť!

>>>Jednoduché koláčiky z lístkového cesta, pudingu a ovocia, ktoré zvládne pripraviť každý