Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Z domova

20. januára 2021

Nástup Bidena do funkcie prezidenta USA posilní vzájomné vzťahy, verí prezidentka Čaputová



Prezidentka Zuzana Čaputová verí, že nástup Joea Bidena do funkcie prezidentka Spojených ...



Zdieľať
45 676x483 20.1.2021 (Webnoviny.sk) - Prezidentka Zuzana Čaputová verí, že nástup Joea Bidena do funkcie prezidentka Spojených štátov amerických (USA) a Kamaly Harris v pozícii viceprezidentky bude znamenať posilnenie vzájomných vzťahov. Uviedla to v blahoprajnom liste, ktorý zaslala Bidenovi.

Záujem o strednú Európu


Ako informoval hovorca hlavy štátu Martin Strižinec, Čaputová zároveň privítala Bidenov plán opätovného pripojenia USA k záverom Parížskej klimatickej dohody.

„Verím, že aj vďaka spolupráci medzi USA a EÚ sa nám podarí nastaviť ambicióznejšie globálne environmentálne štandardy. Novému prezidentovi som sa tiež poďakovala za jeho dlhodobý záujem o strednú Európu, ktorý ukázal už v minulosti pri podpore integrácie nášho regiónu do Severoatlantickej aliancie,“ priblížila prezidentka.

Zmierňovanie napätia


Čaputovú teší, že nová americká administratíva má „úprimný záujem o medzinárodnú spoluprácu“.

Ako dodala, prezidentovi Bidenovi a jeho tímu drží palce pri spájaní americkej spoločnosti a pri snahe zmierňovať napätie doma aj vo svete.

Joe Biden v stredu zložil slávnostnú prísahu do rúk predsedu Najvyššieho súdu USA Johna Robertsa a stal sa tak 46. prezidentom Spojených štátov amerických.


Zdroj: Webnoviny.sk - Nástup Bidena do funkcie prezidenta USA posilní vzájomné vzťahy, verí prezidentka Čaputová © SITA Všetky práva vyhradené.

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Miera nezamestnanosti na Slovensku stúpla vlani v decembri medziročne o vyše dve percentá
<< predchádzajúci článok
Centrom Madridu otriasol silný výbuch, pri ktorom zahynuli najmenej dvaja ľudia