Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nešťastná smrť: Český hudobník odohral koncert a potom... Ráno ho našli mŕtveho!

Milan Peroutka Zobraziť galériu (3)
Milan Peroutka (Zdroj: Profimedia)

PRAHA - Odohral koncert, odnášal si domov nástroje a po nešťastnom páde zomrel. Člena Olympicu Milana Peroutku našla na druhý deň ráno mŕtveho jeho svokra.

Milan Peroutka sa narodil 19. januára 1964. Podľa slov jeho syna, herca a speváka Milana Peroutku ml., bol samouk, ktorý miloval hudbu. 

V roku 1986 začal pôsobiť v skupine Olympic. Predtým hral napríklad v skupine Leška Semelku s názvom S.L.S. a v 90. rokoch sprevádzal Jana Kalouska, Janka Ledeckého či Marcelu Březinovú. Od roku 1995 bol tiež členom skupiny ASPM Jana Spáleného.

Nešťastná smrť: Český hudobník
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Milan Malíček/ Právo/ Profimedia)

Milan Peroutka zomrel 4. mája 2013 vo veku 49 rokov krátko po tom, ako s kapelou odohrali koncert. Keď si niesol bubny domov, podľa všetkého sa nešťastne šmykol na schodoch a ráno ho našli mŕtveho. 

„Spadol na tých schodoch, o ktorých hovoril, že neprinášajú nič dobré. Z auta pritom niesol bubny a činely, chcel si totiž doma zahrať. Ja som mu chcel pomôcť, ale on povedal, že to zvládne. Po sto metroch, čo sme odišli, evidentne padol na ten múrik a zomrel. Keď ho ráno našli, mal blažený výraz. Asi z toho, že zachránil bubny a činely, seba ale nezachránil,” povedal na Peroutkovom pohrebe Petr Janda. 

Olympic
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: Milan Peroutka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu