Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS v Maďarsku: Hlásia 1513 nových prípadov, pribudlo vyše sto úmrtí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BUDAPEŠŤ - Nákazu novým druhom koronavírusu za uplynulých 24 hodín potvrdili v Maďarsku 1513 osobám. V súvislosti s ochorením COVID-19 zomrelo v tomto čase 111 chorých, informoval v piatok operačný štáb na webovej stránke koronavirus.gov.hu.

Počet infikovaných od vypuknutia pandémie tak stúpol na 349 149 a počet úmrtí na 11 177. Priebežne stúpa aj počet tých, čo sa z ochorenia zotavili - v súčasnosti je ich 225 021. Aktuálne je koronavírusom SARS-CoV-2 v Maďarsku nakazených 112.951. V nemocniciach ošetrujú 4600 pacientov s covidom; na umelej pľúcnej ventilácii je napojených 337 chorých.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Do štvrtka zaočkovali vakcínami proti koronavírusu 105 728 zdravotníkov, obyvateľov a zamestnancov domovov dôchodcov.

V Maďarsku začnú čoskoro očkovať 1,7 milióna seniorov

Po očkovaní zdravotníkov, obyvateľov a zamestnancov sociálnych zariadení začnú v Maďarsku čoskoro aj s očkovaním chronicky chorých seniorov vo veku nad 60 rokov, oznámil v piatok predseda vlády Viktor Orbán.

Premiér v pravidelnom rozhovore pre verejnoprávnu rozhlasovú stanicu Kossuth Rádió pripomenul, že doposiaľ v Maďarsku zaočkovali 105.728 osôb. "Naše očkovacie kapacity sú podstatne väčšie, nemáme však dostatok očkovacej látky, preto nepostupujeme rýchlejšie," zdôraznil Orbán. Podľa jeho slov je v terajšom núdzovom stave - aj napriek odporúčaniam Európskej únie nerokovať s mimoeurópskymi výrobcami - potrebné zháňať vakcíny všade, kde sa dá.

Ministerský predseda podotkol, že je možné aj masovo zaobstarať čínsku očkovaciu látku, Maďarsko čaká už iba na schválenie príslušných domácich orgánov. Orbán v súvislosti s nízkou dôverou maďarského obyvateľstva v čínsku vakcínu podčiarkol, že Rusko i Čína očkujú milióny obyvateľov svojou očkovacou látkou.

Viac o téme: MaďarskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu