Novinárku Tódovú má opäť niekto sledovať, minister Mikulec dá informácie preveriť

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Monika Tódová
Novinárka Monika Tódová. Foto: archívne, SITA/Alexandra Čunderlíková.
  • aktualizované 14. januára 18:22

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) požiada o preverenie zistených skutočností v kauze údajného sledovania novinárky Moniky Tódovej. Ako napísal vo svojom profile na sociálnej sieti, v prípade, že budú napĺňať znaky trestného činu, budú ich orgány činné v trestnom konaní riešiť v zmysle zákona.

„Vo svetle nedávnej, smutne známej kauzy sledovania novinárov Kočnerovým komandom, sú uvádzané skutočnosti mimoriadne znepokojivé. Akékoľvek tendencie alebo náznaky zastrašovania či prenasledovania, zamerané na umlčanie novinárov, sú v našej spoločnosti neakceptovateľné,“ zdôraznil minister.

Osem hodín denne

Denník N 13. januára zverejnil, že jeho redaktorku Tódovú sledovali v posledných dňoch jej pobytu vo Vysokých Tatrách a aj doma v Bratislave. Pred tatranskou chatou, v ktorej bývala na začiatku januára s rodinou, stálo najmenej dva dni SUV s bardejovskou značkou, v ktorom sedel neznámy muž.

V zaparkovanom aute strávil denne zhruba osem hodín a vyhotovoval si fotografie. Na podozrivé autá upozornila Tódová aj políciu. V Tatrách pred tou istotu chatou reportérku sledoval aj ďalší neznámy muž z auta s bratislavskou značkou.

Auto, ktoré údajne sledovalo novinárku Moniku Tódovú z Denníka N, patrí rodine s väzbami na kamaráta exministra vnútra a člena predsedníctva strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) Roberta Kaliňáka. Informáciu zverejnil Denník N.

Majiteľka auta všetko popiera

Auto podľa neho patrí podnikateľke Márii Macečkovej, ktorá má údajne väzby na Miroslava Sima, ktorý bol počas prvej vlády Roberta Fica (Smer-SD) v rokoch 2006 až 2010 vedúcim úradu ministerstva obrany. Sima má byť kamarátom Roberta Kaliňáka.

Majiteľka auta poprela, že by jej rodina, ktorá ho vo Vysokých Tatrách využívala, sledovala novinárku.

Čierne SUV Kia Sorento s evidenčným číslom z okresu Bardejov parkovalo dva dni hneď pri chate, kde bývala Tódová.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Mária MacečkováMiroslav SimaMonika TódovaRobert KaliňákRoman Mikulec
Firmy a inštitúcie MV Ministerstvo vnútra SRSMER-SD