Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
S celoplošným testovaním nesúhlasia takmer všetci, okrem Matoviča. Rokovanie vlády sa údajne preto presunulo
Zdielať na

S celoplošným testovaním nesúhlasia takmer všetci, okrem Matoviča. Rokovanie vlády sa údajne preto presunulo

BRATISLAVA / Rokovanie vlády sa dnes neuskutočnilo pre nesúhlas koaličných strán s celoplošným testovaním.

Informoval o tom portál Webnoviny.sk, ktorý sa odvoláva na dôveryhodné zdroje z prostredia vládnej koalície. Tie uviedli, že s celoplošných testovaním okrem lídra strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richarda Sulíka nesúhlasia ani predsedovia dvoch zvyšných koaličných strán Veronika Remišová (Za ľudí) a Boris Kollár (Sme rodina).

Podľa portálu Webnoviny.sk sa mal premiér Igor Matovič (OĽaNO) dnes predpoludním stretnúť s predsedom Sme rodina Borisom Kollárom, ktorý mu tlmočil stanovisko, aby sa celoplošné testovanie nekonalo. 


Remišová sa prihovára za testovanie v regiónoch, kde je to podľa zistených údajov potrebné. "Testovanie nie je ani všeliek, je to len jeden z nástrojov ako pandémiu lepšie zvládať. Preto testovanie treba používať čo najefektívnejšie, tam kde má najväčší zmysel a dopad, čiže v najviac postihnutých okresoch. V súčasnej situácii strana Za ľudí vidí riešenie v tom, aby sa vytvoril čo najväčší počet odberných miest a firmám sa pomohla vytvoriť infraštruktúra na pravidelné testovanie. Štát by im mal poskytnúť  testy a príspevok na testovanie. V žiadnom prípade nesmie dôjsť k zatvoreniu firiem, spôsobilo by to obrovské spoločenské a ekonomické škody. Vzhľadom na to, že žiaci na základných a stredných školách sú už dokonca až tri mesiace doma, je zbytočné ich nútiť k testovaniu, kým nebude jasné, kedy sa môžu vrátiť do školy. A najdôležitejšia je osvetová kampaň medzi ľuďmi, aby ľudia dodržiavali opatrenia, kde štát zatiaľ zlyháva," píše strana Za Ľudí vo svojom stanovisku.

Rokovanie vlády sa malo uskutočniť dnes o 11:00. Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR len stroho informoval, že rokovanie sa z organizačných dôvodov posúva.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy