Dobré noviny
106-ročná bojovníčka. Porazila covid, zverila sa so svojím receptom na dlhý život: Najhoršie je opúšťať sa!
Martina Bednárová
Martina Bednárová

106-ročná bojovníčka. Porazila covid, zverila sa so svojím receptom na dlhý život: Najhoršie je opúšťať sa!

Polly spravila na oslavu narodenín aj víťazstva nad covidom veľkú párty.
Polly spravila na oslavu narodenín aj víťazstva nad covidom veľkú párty. — Foto: Elizabeth Court Care Home/Liverpoolecho.co.uk

Babička Polly oslávila nádherné 106. narodeniny vo veľkom štýle. Neoslavovala len výročie svojho narodenia, ale aj vyhratý boj s koronavírusom.

LIVERPOOL 14. januára - Mary Nicholson, ktorú volajú blízki Polly, sa neváhala pri oslave narodenín podeliť o recept na dlhovekosť. Roky si labužnícky užíva plnotučné mlieko, smotanu, maslo a večer pred spaním si dopraje za náprstok kvalitnej whiskey. Týmto priznaním rozosmiala aj miestne médiá, ktoré ju prišli navštíviť.

Jedna z najstarších pacientiek, ktorá porazila covid

Zaujímavé totiž neboli len jej výnimočne vysoké narodeniny ale aj fakt, že prekonala zákerný covid. Zaradila sa tak medzi najstarších pacientov vôbec, ktorí sa z choroby vyliečili. Polly testovali s pozitívnym výsledkom presne na Štedrý deň, takmer dva týždne potom víťazoslávne oznámila svoje vyliečenie. Ako žena, ktorá uprednostňuje aktívny život, mala skôr problém s izoláciou ako so samotnou chorobou. Jej dom však doslova zaplavili karty so srdečnými želaniami k vyzdraveniu aj narodeninám, čo jej dvihlo náladu. A čo hovorí k boju s covidom?

Foto: Reprofoto Elizabeth Court Care Home/Liverpoolecho.co.uk

„Moja mama zomrela na cukrovku, keď som mala 5 rokov, otec o ďalších 5 rokov padol vo vojne ako medik. Už od tých čias som vedela, že najhoršie, čo sa môže človeku stať, je „opustiť sa“ a prísť o dobrú náladu. Podľa tejto filozofie aj žijem,“ povedala Polly. Do 102 rokov žila sama vo svojom dome, teraz je už obyvateľkou domova dôchodcov, v ktorom má, ako inak, veľa priateľov.

Už ste čítali?