Dobré noviny
Motorkára pri smetisku zastavil neúnavne štekajúci pes. Doviedol ho až k bábätku, ktoré tam niekto odhodil
Ľubomíra Somodiová
Ľubomíra Somodiová

Motorkára pri smetisku zastavil neúnavne štekajúci pes. Doviedol ho až k bábätku, ktoré tam niekto odhodil

Neodbytný psík zachránil život novorodenému dieťaťu.
Neodbytný psík zachránil život novorodenému dieťaťu. — Foto: Facebook/Sibonga Wcpd

Zatúlaný pes stojaci na smetisku neúnavne štekal na motorkára. Zachránil mu tým život.

SIBONGA 13. januára - Keď 36-ročný Filipínec Junrell Fuentes Revilla prechádzal na svojej motorke na Štedrý deň ráno okolo skládky neďaleko mesta Sibong, všimol si, že pri hromade smetia šteká opustený pes. Vyzeralo to tak, ako by mu chcel niečo povedať. Preto k nemu podišiel bližšie.

Ukázalo sa, že v kôpke bol zabalený novorodenec v uteráku. Dieťa silne plakalo, stále bolo spojené s pupočnou šnúrou a placentou. Píše Cebu Daily News.

Dieťa je v bezpečí

O dieťati informoval policajnú stanicu v Sibonge. Odviezol ho do najbližšej nemocnice, aby ho prezreli a ošetrili.

Momentálne je novorodenec v bezpečí. Ujali sa ho miestne úrady. Polícia začala vyšetrovanie a požiadala obyvateľov mesta Sibonga, 50 kilometrov juhovýchodne od mesta Cebu, aby poskytli akékoľvek informácie, ktoré by mohli viesť k identifikácii matky. Vyšetrovanie stále prebieha.

Psík bol odmenený

A čo sa stalo so zatúlaným psím záchrancom? Vďaka pátraniu miestnej záchrannej skupiny pre zvieratá Hope For Strays, sa zistilo, že pes patrí milovníkovi zvierat, ktorý vlastní ďalších deväť psov, Kuyaovi Lyndonovi. Hoci Lyndon priznal, že jeho rodina zápasí s finančnými problémami o všetkých svojich psov sa stará.

Hope For Strays spolu s @pawssionproject predsa len pre psieho záchrancu usporiadali zbierku a psík si vyslúžil ohromné množstvo krmiva. Kuya Lyndon bol dojatý nemohol slovami vyjadriť vďaku. „Toto je pripomienka pre všetkých, že aj psy môžu zachraňovať životy.“

Už ste čítali?