Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Slovenská herečka má obrovský strach! Na covid-19 jej zomrelo už 5 blízkych ľudí!
Zdielať na

Slovenská herečka má obrovský strach! Na covid-19 jej zomrelo už 5 blízkych ľudí!

Zdroj: instagram/YB

Hoci mnohí koronavírus zľahčujú a aj ich osobná skúsensoť bola len mierna, sú aj takí, ktorým zasiahol do života poriadne tvrdo. Nemusí ísť pritom len o prípad, keď sa nakazil samotný človek. Neraz je ešte ťažšie vidieť trpieť blízkych, nehovoriac o prípade, ak chorobu neprežijú. O smutnú skúsenosť sa podelila aj pôvodom slovenská herečka, rodáčka z Bojníc, Yvetta Blanarovičová.

Yvetta Blanarovičová žije už dlhé roky v Česku, kde sa úspešne presadila ako herečka a speváčka, je držiteľkou ceny Thálie, aj Českého leva. No to v tejto chvíli rozhodne nie je pre 57-ročnú Yvettu podstatné. Oveľa viac ju zamestnáva aktuálna situácia s pandémiou, ktorá sa jej veľmi bolestne dotkla.

Už rok pre opatrenia, ako aj obavy z cestovania nevidela Yvetta svoju sestru. No pre zmenu svoju 84-ročnú mamu zo Slovenska radšej nasťahovala k sebe do Prahy, aby ju mala pod kontrolou a v opatere.

Pripomeňte si Yvettu v jej azda najznámejšej úlohe, spoločne s Lucií Bílou:

Pochopiteľne, pre staršiu pani sú takéto zmeny a odlúčenie od blízkych na Slovensku ťažké, hoci aspoň online sa s nimi pravidelne vída. "Je to pre ňu ťažké, pretože som ju musela vytrhnúť z jej domova, ale inak to nejde. Už len tá predstava, že by som sa ňou nemohla prísť, alebo by sa nakazila, ma desí. Obe nás trápi, že sa nemôžeme stretávať s rodinou, sestru som naživo rok nevidela, so všetkými sa vídame len cez skype. Veľmi mi chýbajú, lebo naša rodina je veľká, a žiaľ, rozlezená po svete," opísala svoju situáciu herečka.

Yvette veľmi chýba aj jej práca a preto sa v tejto situácii snaží aspoň pomáhať, ako sa dá. No koronavírus sa jej dotkol viac, ako by si kedy bola bývala pomyslela. Reči o tom, že je to len "chrípočka", ju dokážu nahnevať, v jej okolí sa totiž prejavila značne fatálnejšie. "Mám päť kamarátov, ktorí to nedali, pre koronavírus zomreli. Neboli ani obézni, nič nemali, proste to nezvládli. Že to nie je žiadna chrípka som vedela od začiatku," hovorí Blanarovičová, ktorá netají obavy z nakazenia. Čísla v Česku začali pomerne významne klesať, ostáva veriť, že sa jej skutočne podarí zradnému vírusu vyhnúť.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie