Nechceme být poslední, řekl před zápasem s Čechy kouč Slováků

16.11.2020, 19:12
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (59)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Je to úplne jedno, v kvalifikácii ideme z druhého kosa a ak vypadne mě do nižšej skupiny ligy národov, tak mame potom väčšiu šancu kvalifikovať sa z nej na euro 2024 čiže pohoda jahoda.

Reagovat
veikko

Taky si říkám, že ta konfrontace v rámci Ligy národů s těmi nejlepšími není zdaleka takové lákadlo, protože tam stejně proti těm týmům druhého sledu (Island, Švédsko, Ukrajina) nasazují přinejlepším kombinované sestavy, v horším případě lavičkáře.

Reagovat
smazaný uživatel

Veď to. To Áčko zďaleka nie je taká de luxe záležitosť ako si na UEFA zrejme predstavovali, keď Ligu národov zakladali...

Reagovat
smazaný uživatel

V podstate to tiež vidím podobne. Primárne ciele - teda kvalifikovanie sa na Euro a pozícia v druhom koši pred žrebovaním kvaldy na MS sú naplnené. Tej C skupine LN sa napokon asi nevyhneme, je tu však ten faktor určitej kvalifikačnej výhody, ktorú spomínaš, takže tiež sa na tom dajú nájsť isté pozitíva. Laco Borbély minule vravel, že skupina C Ligy národov by pre nás bola blamážou, nakoľko sú tam maximálne neatraktívni súperi, aj keď jedným dychom zároveň dodal, že v skupine B tí súperi tiež nie sú úplne atraktívni ale predsa len o čosi viac atraktívnejší než v Céčku. Ja by som to zasa až tak dramaticky nevidel a v konečnom dôsledku je LN aj tak len zbytočná blbosť z dielne UEFA, okorenená motivačným kvalifikačným faktorom, súťaž je to však nemožná...

Reagovat
smazaný uživatel

Ono každou ďalšou LN sa tie skupiny už tak pre miešajú, že pomaly medzi B a C nie je skoro rozdiel. Liga A si udrží vždy tie stabilné tímy a ti ostatní tam nakuknu a zas idú dolu, další z B zas na 1 sezónu hore a takto stále dokola. Zo skupín C ide postúpiť Slovinsko, Bielorusko, vypadneme my, Írsko.... Čiže ak sa v ďalšej fáze na euro budeme žrebovať z tretieho kosa a takéto mužstva budu v druhom, tak stále je to viac o šťastí pri žrebe, ako o tom z ktorého kosa pôjdeme.

Ale rebricek FIFA pre nasadzovanie do kvalifikácie MS je aj tak jedna velká záhada

Reagovat
smazaný uživatel

Asi viem na čo na margo toho rebríčka FIFA narážaš... Mne napríklad úplne nie je jasné, že sme pred žrebom kvaldy ako dnes bolo už offiko zverejnené akosi poľahky preskočili Írsko aj Rusko a sme vedení ako 19. najlepšie európske mužstvo. Keď si ten rebríček aktuálne pozrieš, tak by sme mali byť až za týmito dvoma krajinami na 21. mieste v rámci UEFA a nesedí mi ani to celkové 33. miesto s koeficientom 1486. Síce neviem ako a na základe čoho to počítali, každopádne nám však tento stav vyhovuje, takže ho nebudem podrobnejšie riešiť

Reagovat
Antijazvec

Vraj barazove zapasy maju ovela vacsie bodovanie,neviem ako sa boduju nekvalifikacne.

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem úplne presne, ale podľa toho prepočtového vzorca rebríčka FIFA by to malo byť Body za zápas (3 za víťazstvo, 2 za víťazstvo v predĺžení alebo penaltovom rozstrele) x Dôležitosť zápasu. Za víťazstvo v priateľskom zápase čo je aj LN je to 1,00 a za kvalifikáciu na majstrovstvá sveta alebo kvalifikáciu na šampionát konfederácie je to 2,5. Takže za víťazstvo nad Severným Írskom v predĺžení by to malo byť 5 bodov, kým za víťazstvo nad Škótskom v normálnom hracom čase 3 body.

Reagovat
smazaný uživatel

to zní, fér, možná líp než skončit druhý, nedejbože postoupit do áčka a dostávat šišku každej zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Dánsko šlo z béčka a nehraje zle. Pozitivní je, že si v áčku navyknou hráči na vyšší tempo.

Reagovat
Rock

těch 6 zápasů z nich udělá mistry světa

Reagovat
smazaný uživatel

skupinu v lize C na 90% vyhrajete, vždyť tam jsou týmy jako Černá Hora, Moldavsko atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Úplná prechádzka ružovým sadom to tam byť nemusí. Budú tam Srbi, Severní Íri, Grécko či v súčasnosti nevyspytateľné Albánsko...

Reagovat
smazaný uživatel

Spadnout není dobrý z hlediska prestiže.

Reagovat
Rock

Tak to pak jo Ta Liga národů nikoho nezajímá a je to naprostá pizzovina

Reagovat
smazaný uživatel

Tarkovič proti Čechom zrejme z pozície striedajúceho hráča nasadí aj Suslova. Býva zvykom nechať hráčovi pri jeho prvej reprezentačnej nominácii pripísať si nejaké minúty. Úprimne ma táto konfrontácia nášho mladého talentu zaujíma viac, než samotný výsledok zápasu. On je pre našu repre prísľubom do budúcna a chceme vedieť, na aký level už vo svojich 18 rokoch stačí. Jasné, že nepočítam s tým, že nastúpi v 65. minúte a zostrelí súpera famóznym hetrikom. Úplne bude stačiť, ak sa mu párkrát podarí roztancovať českú obranu a potvrdiť, že na túto vekovú úroveň už môže mať a mohol by pomaly začať naskakovať do zápasov kvalifikácie na MS.

Reagovat
Noustress

nevravím, že Suslov nieje talent a že v budúcnosti nemôže byť ťahúňom v repre ale zasa nerobme z neho poloboha po 120 odohoratých minutach v seniorskom futbale. Myslím, že sa nám to za posledné roky v mnohých prípadoch vypomstilo. šancu určite skor či neskor dostane

Reagovat
smazaný uživatel

Súhlasím. Tiež som pred záverečnou nomináciou tvrdil, že Suslov síce je veľký talent a prísľub do budúcnosti, ale že má na seniorskú repre ešte časť a v tejto záverečnej nominácii sa neobjaví. Tarkovič ma jeho donominovaním prekvapil. Ja som Suslova videl hrať iba v tých dvoch zápasoch za 21tku, v ktorých hral výborne. Netrúfam si odhadnúť, aký úspešný bude v seniorskej reprezentačnej nominácii, no verím tomu, že Tarkovič ho ako reprezentačný tréner má dostatočne odsledovaného a keď nám z nominácie vypadli viacerí ofenzívni hráči vedel, prečo donominoval 18 ročného mladíka napríklad namiesto Špaleka či Jirku, ktorí boli tiež medzi náhradníkmi a núkali sa tam ako alternatívy. Zrejme bude lepší alebo minimálne perspektívnejší než spomínaní dvaja, lebo neverím, že by ho Tarkovič do takéhoto trojzápasu donominoval, ak by na tento level ešte reálne nemal.

Reagovat
Noustress

Špaleka s Erikom síce nemám momentálne nasledovaných ale u nás nepôsobili ani jeden ako repre materiál. Na druhú stranu hrajú pravidelne a hrajú pomerne kvalitné súťaže takže pri súčastnej biede v krídelných priestoroch by minimálne Erik mohol dostať príležitosť ( ked už ju dostal aj Schranz) ukázať či sa za ten čas naučil aj niečo viac než len splašene behať hore dole na krídle

Reagovat
smazaný uživatel

Veď práve to, že obaja pravidelne hrajú v druhej španielskej resp. talianskej lige, čo sú súťaže, z ktorých sa do slovenskej repre bez problémov chodí, kým Suslov má za seniorský tým Groningenu v tejto sezóne na konte iba 118 minút. Verím však, že tréneri vedia čo robia, však napríklad Samo Slovák ho z mládežníckych výberov hádam má dobre zmapovaného.

Reagovat
dave30

Já nevím, ale takových šestnáctiletých jsme so světa pustili již nepočítaně (vy ne?). V každém případě by v Nizozemsku v osmnácti letech měl již pomalu hrát (zatím sbírá minuty), protože tam se na ten věk tak nehledí a většina klubů má svou existenci postavenou na výchově a prodeji mladých hráčů.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale áno, naposledy do kvaldy na Euro 19 ročného Boženíka, ktorý sa nám vyplatil. To však bol hráč, ktorého sme mali takpovediac pod nosom, dostatočne odsledovaný z ligového pôsobenia. Suslov je tak trochu neznáma, keďže futbalovo dozrieval v akadémii Groningenu a snáď iba málokto na Slovensku ho má dokonale zmapovaného. Aj keď na druhej strane odchovanci akadémii klubov tiež pre nás nie sú žiadne nóvum a často sme im tiež v repre šancu ešte predtým než úplne dozreli na seniorskú úroveň.

Reagovat
lvrpl

Aj keď by som mu to (Suslov) veľmi prial nemyslím si, že keď nastúpi urobí dieru do sveta. Takých hviezdičiek už bolo a reálne sa presadilo pár. Bodaj by som sa mýlil.

Reagovat
penepi

Tak naschvál - ktorí napríklad?

Reagovat
Antijazvec

nepresadili sa Lalkovic,Vestenicky,David Ivan,Lasik,vojtus

Reagovat
Petrinho17

David Ivan v podstate skončil z ničoho nič. Mal to v mladom veku rozbehnuté výborne, pravidelne nastupoval v Serie A, a potom odrazu zmizol.

Reagovat
Ferguson6

Tak jeho doničili zranenia a potom nedostal dôveru.

Reagovat
penepi

A aká je tam súvislosť so Suslovom? Prečo by sa nemohol presadiť len preto, že týmto to z rôznych dôvodov nevyšlo?

Reagovat
dave30

Reagoval jsi na příspěvek, kde Ivrpl píše, že mu to přeje, ale moc nevěří, ale rád by se mýlil. Chtěl jsi vidět, kdo se neprosadil a to ti Antijazvec napsal. Takže o co ti jde?

Reagovat
AnnelieseMichel

No pokiaľ viem, tak v repre z nich nastúpil iba Lásik, vo svojom prvom zápase hral obstojne a dal gól Belgičanom - okrem toho nastúpil až keď mal 21 a už bolo každému jasné, že to nebude svetový megatalent. Čiže predikovať, že sa Suslov nepresadí v zápase, a to na základe jedného hráča, ktorý bol navyše v úplne inej situácii, mi pripadá ako z dielne veštice Jolandy..

Reagovat
lvrpl

Samozrejme je to môj subjektívny pohľad a aj som napísal že rad sa budem mýliť. Nakoniec je to môj rodák nakolko sa nepresadil este ani v Groningene čo je hádam slabšie mužstvo ako naša repre nevidím veľmi zmysel dávať ho tam povedzme na posledných 5 minut, kedy sa nemusí dotknúť ani lopty. Určite to bude závisieť aj od výsledku. Ak by tam bola šanca na bod/body myslím že ho tarkovic neda

Reagovat
AnnelieseMichel

Samozrejme, že máš pravdu. Je to na neho skoro, osobne jeho nomináciu beriem ako nejakú snahu nájsť druhého Weissa (o tom sa senior Weiss vyjadril že ho videl v pripravnom zápase Mám city youth proti tuším barce, kde ukázal kvalitu , tak dostal šancu). No a nakoniec prečo nie. Možno nemá potrebnú kvalitu, ale nejakú iskru snáď v sebe mať bude, pretože to na krídlach momentálne chýba. Ja by som ho kľudne dal aj do základu. Koniec koncov, čo tým môže pokaziť?

Reagovat
smazaný uživatel

Lalkovič bol talentom jedine na mládežníckej úrovni. Tiež si pamätám tie časy cca 10 rokov dozadu, keď sme sa vytešovali pri správach, aký ofenzívny talent nám to vyrástol v akadémii Chelsea, keď už v 17-18 rokoch napínal siete súperov v drese rezervy Chelsea. Bohužiaľ Lalkovič totálne nezvládol prechod do seniorského futbalu, v ktorom v podstate nič poriadne neodohral, jedine strieda kluby ako ponožky. On je taký Carlos Kaiser slovenského futbalu a podľa mňa reálne už futbal ani hrať nechce. Stačí, že ho nejaký klub zazmluvní a posiela mu na účet plat. Vojtuš bol fake a dodnes nepochopím, ako za neho mohol Inter Žiline vycálovať vyše pol milióna..

Reagovat
Noustress

Rendla

Reagovat
Ferguson6

Tak Rendla bol od 16 rokov nonstop zranený.

Reagovat
dextroza_m

Vidim to na kriz..

Reagovat
Modroočko

Na margo košov pre žreb kvalifikácie MS, zas až taký priepastný rozdiel medzi druhým a tretím košom nevidím. Samozrejme, skupina Nemecko/Švajčiarsko, Španielsko/Ukrajina alebo Portugalsko/Turecko by bola masaker, ale s Čechmi, Škótmi alebo Fínmi z trojky by som v podstate ani nemal pocit, že sme v druhom koši. Moja analýza a tip/želanie je nasledovný:

1) z prvého koša Holandsko. Určite nie je najslabšie, ale typologicky aj aktuálnou formou by nám mohlo sedieť najviac. Chorváti pomaličky prichádzajú o kľúčové opory a ich kvalifikácie boli aj s nimi ako na hojdačke, takže to je za mňa najpriechodnejší súper, ale proti nim hrať nevieme, radšej nie. Dáni sú momentálne dosť silní a laickou verejnosťou podceňovaní, ani ich by som nechcel. Medzi zvyškom si prakticky nie je čo vyberať, tam je gigant za gigantom.

2) v treťom koši jasná voľba, dlhodobo to vieme na Severných Írov. Nezdá sa, že by v ich hre malo dôjsť čoskoro k obratu. Čaká ich dosť drastická generačná obmena, z ktorej môžeme ťažiť práve v kvalifikácii. Ostatní súperi sú nepríjemní, ale prakticky okrem Čechov, Nórov, Fínov a Škótov by som bral hocikoho. Zaujímavá by mohla byť po dlhom čase konfrontácia s Rumunmi.

3) štvrtý kôš obsahuje niekoľko nášľapných mín, okrem zjavných Grékov a Slovincov by som sa výsostne rád vyhol Bielorusom, Gruzíncom a Luxemburčanom. Na svoje pomery idú dosť hore a mám pocit, že by mohlo ísť o arménske deja vu, jednoznačne by nás mohli schladiť. K tejto skupinke by som pridal asi aj Severné Macedónsko.

Môj tip: Albánsko (aj napriek tomu, že je to veľmi nepríjemný súper a ak má svoj deň, dokáže potrápiť aj superfavorita).

4) Piaty kôš - tu sa jednoznačne dostávame do vôd, kde pre postup musíme poraziť každého. Celkom fajn súper by mohli byť Estónci, ktorých zaraďujem do svojho výberu. Kazachstan, Litva a Lotyšsko by potešili tiež.

5) Tu je to zrejme jedno. Bude záležať, do akej skupiny sa dostaneme, no s Holanďanmi by to veľmi pravdepodobne mala byť šesťčlenná. Vybral by som si Lichtenštajnsko, ktoré by nemalo mať rolu čisto len sparing partnera a našim by poskytlo aj celkom dobrú prípravu na náročnejšie zápasy.

Reagovat
Andis

Říkat to samozřejmě může, ale Slováčky sú tak slabúčky, že na remízu se nezmůžou natož vyhrát. Možná předvedou pár kombinací uprostřed hřiště ale to je tak vše. Pak stejně inkasují a sami branku Češka sotva ohrozí.

Reagovat
Antijazvec

Ano trojsky kon Hapal stihol skoro zlikvidovat muzstvo,mozete byt s jeho misiou spokojni,ale postup sme zachranili.

Reagovat
Rock

Řeknu to asi takhle ... z vody svíčkovou neuděláš, pokud teda nejsi Babica

Reagovat
Antijazvec

No za Kozaka to napodiv islo.Inak staci sa pozriet na Madarov alebo Finov co dokaze slusny trener a na Grekov co dokazu hapalovci.

Reagovat
Liquid

nechcete ale budete

Reagovat
smazaný uživatel

To byste si meli dat nekde do statniho znaku

Reagovat
Liquid

tam by měl být bača s ovečkou přikrytý peřinou z ovečky

Reagovat
Antijazvec

Morava bola v historii znama ze svoj jedalnicek obohatila o psov.Mozno by ste ho mohli doplnit k ostatnym zvieratkam v znaku.Este si dedkovia na nich pochutnavaju?

Reagovat
Rock

Osobně mi to přijde nechutné, ale takové psí maso se dodnes objevuje na talířích ve Švýcarsku a prý je to celkem delikatesa. Osobně bych radši sežral psa než píchal ovce, ale v pohodě

Reagovat
Antijazvec

no kazdy ma ine chute,mozno ani nevies ci na morave nezjes v restauracii dobermana

Reagovat
Stannis Baratheon

Tak historicky má Morava stejně blíž ke Slovensku než k ČR.

Reagovat
Antijazvec

jasne hlavne poslednych 1100 rokov.

Reagovat
Liquid

já s tebou souhlasím, na Moravě jsou stejný prasata jako na Slovensku

Reagovat
Liquid

teda to je masakr, slovenská U21 se krčí 6 bodů až za Gruzií https://www.livesport.cz/zapas/fD4dlvnH/#tabulka , zdá se že slovenští talenti vymřeli a to pochopitelně odnese brzy i jejich nároďák

Reagovat
Antijazvec

neviem neviem, tam ide viac o hru,dobre zapasy vo Francuzsku aj doma so Svajciarskom,par velmi slusnych hracov tam je,PokornyStrelec,Mesik.Inak odkedy som zistil ze na ten turnaj posielaju silne timy B a C vybery mna osobne to uz nezaujima.

Reagovat
smazaný uživatel

ikdyž máme celkem slabej výběr, tak na Slovensko by to mělo v pohodě stačit. Snad nás Slováci něčím nepřekvapí.

Reagovat
oli9

Slabý? Vždyť chybí akorát Kadeř a Schick

Reagovat
2miguel1

To akym zazrakom sme v 2.koši na MS? My všetko prehravame a sme na Eure a teraz ešte aj v 2.koši . O čo že chytime Dansko z 1.koša

Reagovat
smazaný uživatel

Protože žebříček FIFA je hloupej a nedává smysl

Reagovat
Modroočko

Žeby preto, že sme za posledné 4 roky napriek všetkému nemali také zlé výsledky? To nie je názor ani výsledok nejakého hlúpeho rebríčka, ale čistá matematika.

Reagovat
Antijazvec

neviem neviem, tam ide viac o hru,dobre zapasy vo Francuzsku aj doma so Svajciarskom,par velmi slusnych hracov tam je,PokornyStrelec,Mesik.Inak odkedy som zistil ze na ten turnaj posielaju silne timy B a C vybery mna osobne to uz nezaujima.

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele