Topmodelka a bývalá priateľka DiCapria sa presunie z móla na ulicu, za krátenie dane bude upratovať parky

NETKY.SK • 20 September 2020, 15:20 • 2 min
Topmodelka a bývalá priateľka DiCapria sa presunie z móla na ulicu, za krátenie dane bude upratovať parky

TEL AVIV - Topmodelka Bar Refaeli sa presunie z móla na ulicu. Izraelský súd ju odsúdil za daňové úniky na 9 mesiacov verejno-prospešných prác.

slovakia

left justify in out

Jej matka Cipi dopadla ešte horšie, vo väzení za krátenie daní pobudne až 16 mesiacov. Verdikt potvrdil dohodu oboch žien s prokuratúrou zo začiatku júna, keďže sa chceli vyhnúť zdĺhavému súdnemu procesu.  

 

img

 

Známa tvár uvádzala aj Eurovíziu

Súd im zároveň uložil pokutu vo výške viac ako 1,2 milióna eur. Matka supermodelky, ktorá je zároveň jej agentkou musí nastúpiť na výkon trestu najneskôr do pondelka (21. septembra).

 

Bar Refaeli je pritom v Izraeli veľmi známou a obľúbenou osobnosťou, ktorá sa často objavuje na televíznych obrazovkách. Minulý rok napríklad uvádzala medzinárodnú spávácku súťaž Eurovízia.

 

img

 

Údajne bývala u DiCapria

Do problémov sa topmodelka dostala, keď chybne uviedla miesto jej pobytu v roku 2010, kedy sa zúčastňovala modelingových akcií po celom svete. Táto ikona modelingu sa zviditeľnila aj vďaka partnerskému vzťahu s hollywoodskym hercom Leonardom DiCapriom.

 

Daňová povinnosť vzniká Izraelčanom vtedy, ak sa v priebehu roka zdržovali prevažne v krajine. Refaeli vtedy uviedla, že väčšinu času strávila v zahraničí, aby sa tak vyhla plateniu dane.

 

 

Prokuratúra však preukázala, že topmodelka klamala. Súd prehlásil, že jej vzťah s DiCapriom sa nedá považovať za “rodinný“, takže nemôže uvádzať miesto pobytu v jeho rezidencii v Spojených štátoch a tak sa vyhnúť plateniu daní.

 

Refaelinu matku a agentku v jednej osobe súd obvinil z nenahlásenia príjmov a krátenia dane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies