Situácia okolo pandémie nového koronavírusu na Slovensku je mimoriadne vážna. Tvrdí to premiér Igor Matovič (OĽANO) na sociálnej sieti s tým, že po troch mesiacoch preberá vedenie boja proti ochoreniu do vlastných rúk. Reagoval tak na piatkový prírastok pozitívnych prípadov.

Belgická zdravotníčka v ochrannom odeve a s ochranným štítom na zabránenie šíreniu nového koronavírusu hovorí s pasažierom, ktorý práve pristál lietadlom v Belgicku počas testovania na ochorenie COVID-19 na medzinárodnom letisku Zaventem v Bruseli 17. septembra 2020.
Neprehliadnite

Nový pandemický rekord na Slovensku. Pribudlo viac ako 500 pozitívnych vzoriek na Covid-19

Predseda vlády si dáva za cieľ vyhrať boj s čo najmenším vplyvom na „zdravie a životy nevinných ľudí“. „Dosah akýchkoľvek ochranných opatrení bude vidieť až s odstupom viacerých týždňov a zmeniť smer tak strmej krivky bude vyžadovať veľmi veľa nášho spoločného úsilia,“ poznamenal I. Matovič.

Na Slovensku v piatok identifikovali 552 pozitívnych vzoriek na ochorenie Covid-19, laboratóriá vykonali 6 483 testov. Celkový počet infikovaných od začiatku pandémie vzrástol na 8 600, umrelo 44 pacientov, vyliečilo sa 4 098. Počet aktívnych prípadov na Slovensku je 4 458.