Pavol Habera si prevzal významné ocenenie v susednom Česku

NETKY.SK • 25 September 2020, 18:46 • 2 min
Pavol Habera si prevzal významné ocenenie v susednom Česku

Slovenský spevák známej hudobnej skupiny Team sa v posledných rokoch objavoval v televízii v rámci projektu Superstar, ktorý sa snažil objaviť nové tváre česko-slovenskej hudobnej scény.

slovakia

left justify in out

"Dnes som prevzal Striebornú pamätnú medailu predsedu Senátu parlamentu Českej republiky za zásluhy v oblasti hudby a kultúry. Musím hneď zdôrazniť, že nerobím pesničky kvôli oceneniam, ale kvôli luďom, a že sa na pódiu cítim fakt komfortnejšie ako pri preberaní cien." 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Pavol Habera (@pavolhabera),

 

"Nie - necítil som sa trápne ale uvedomoval som si, že ja -obyčajný pesničkár - sedím v spoločnosti ľudí, ktorí svojou činnosťou a schopnosťami sú aj pre mňa inšpiratívnym príkladom, a cítim k nim nekonečný rešpekt!" 

 

 

"Ak je to, že sa väčšinu svojho života snažím baviť ľudí, dôvodom k tomu, aby mi niekto dal ocenenie, tak teda ďakujem pekne - aj za mojich spoluhráčov z nášho Teamu a ľuďom s ktorými spolupracujem aj v iných oblastiach mojho hudobného pôsobenia v Česku a na Slovensku. Ešte raz ďakujem!" 

 

Začiatky

Spevák Pavol Habera sa narodil 12.04.1962 v Brezne. Študoval ekonómiu, ale profesionálne sa venuje hudbe. Od roku 1987 pôsobil v skupine TEAM, vďaka ktorej sa dostal do širšieho povedomia. 

 

img

 

V deväťdesiatych rokoch nastúpil na sólovú kariéru. V roku 1991 sa stal Zlatým slávikom a vydal album s názvom Pavol Habera. Pôsobí nielen ako spevák, ale zároveň aj ako producent a skladateľ. Pre nebohého Karla Gotta zložil napríklad pieseň "Když muž se ženou snídá".

 

Rodina
Naspieval pesničky k filmu Fontána pre Zuzanu 2, ku ktorým spolu s Vašom Patejdlom zložil hudbu. Najčastejším Haberovým textárom je Daniel Hevier. Pavol Habera žil istý čas aj v USA, momentálne býva v Prahe. Jeho životnou partnerkou je česká modelka Daniela Peštová, s ktorou má dcéru Elu.

 

img

 

Show Superstar

Pavol Habera je už neodmysliteľným členom poroty Superstar. So svojimi kolegami, ktorí sa každú sezónu striedali, vyberal nové tváre hudobnej scény najprv v 3 sériách na Slovensku, no potom sa projekt Superstar spojil s českou verziou. Najznámejšími spevákmi z tejto súťaže sú Dominika Mirgová, Emma Drobná, Ján Bendig či Martin Chodúr. Z tých starších ročníkov je to prvá víťazka Katarína Koščová, Martina Schindlerová, Peter Cmorík či Samuel Tomeček.

img
 

Naj hity 

Medzi jeho najväčšie hity patria Držím ti miesto, Reklama na ticho, Boli sme raz milovaní, Nemám čo stratiť, Krátke lásky a iné. S piesňou Svet lásku má sa pred divákmi objavoval s Petrom Dvorským a Karlom Gottom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies