Dobré noviny
Na budúci rok začneme masívnu výstavbu nájomných bytov, tvrdí Kollár
TASR
TASR

Na budúci rok začneme masívnu výstavbu nájomných bytov, tvrdí Kollár

Boris Kollár
Boris Kollár — Foto: TASR/Róbert Fritz

Masívna výstavba štátnych nájomných bytov by sa podľa predsedu parlamentu a strany Sme rodina Borisa Kollára mala po schválení potrebných legislatívnych zmien rozbehnúť v budúcom roku.

Bratislava 24. septembra (TASR) – Masívna výstavba štátnych nájomných bytov by sa podľa predsedu parlamentu a strany Sme rodina Borisa Kollára mala po schválení potrebných legislatívnych zmien rozbehnúť v budúcom roku.

„Keď chcete začať stavať, žiadate o stavebné povolenie tri roky. Preto, aby sme mohli začať stavať nájomné byty, musíme zmeniť stavebný zákon a zákon o verejnom obstarávaní,“ povedal v diskusii na Tablet.tv Boris Kollár.

Dva zákony sú už napísané

„Tieto dva zákony už sú napísané, robilo sa na tom tri mesiace. Teraz to prebehne cez Koaličnú radu a pôjde to von," povedal. Pri aktuálne rastúcich cenách nehnuteľností podľa neho mnohí občania ocenia, keď si namiesto vybavovania vysokej hypotéky budú môcť za dvesto – tristo eur prenajať štátny byt.

„Keď bude platiť nájomné, nebude mať problém a po desiatich – dvadsiatich rokoch si byt bude môcť odkúpiť," povedal Kollár. Dodal, že tento projekt podľa neho ľuďom pomôže, veľkí developeri ho však môžu vnímať ako hrozbu.

Odmieta obvinenia

Kollár odmieta, že by minister sociálnych vecí Milan Krajniak (Sme rodina) znížil nízkopríjmovým skupinám minimálnu mzdu na budúci rok, či zobral dôchodcom trinásty dôchodok. Uviedol, že obe skupiny dostanú reálne viac peňazí ako doteraz, bude to však menej, ako by im garantovala legislatíva schválená za bývalej vlády v predvolebnom období.

„Keď sa dôchodcovia teraz na Vianoce pozrú do peňaženky, uvidia, či majú viacej, alebo menej. Podľa toho, koľko peňazí sme na to pripravili, tristo miliónov, tak dostanú raz toľko ako mali,“ povedal Kollár.

Viac si môžete prečítať na ďalšej strane.

Časť 1 / 2

Už ste čítali?