REPORTÁŽ Sulík: Vláda schválila tri návrhy ministerstva hospodárstva na udelenie investičnej pomoci firmám

NETKY.SK • 16 September 2020, 19:40 • 2 min
REPORTÁŽ Sulík: Vláda schválila tri návrhy ministerstva hospodárstva na udelenie investičnej pomoci firmám

BRATISLAVA - Minister hospodárstva SR Richard Sulík (SaS) v stredu po rokovaní vlády informoval, že koaličný partneri schválili tri návrhy na udelenie investičnej pomoci.

slovakia

left justify in out

Sulík vyjadril veľké nadšenie, pretože, rezortu hospodárstva sa darí uplatňovať politiku znižovania regionálnych rozdielov. Ako zdôraznil investičná pomoc pre výrobné závody bude výlučne určená pre podniky na východe Slovenska. Ak pôjde o investičnú pomoc pre vysoko sofistikované pracovné miesta, teda výskum a vývoj tak bude určená pre celé Slovensko. 

 

Dozviete sa viac vpriloženom videu: 

 

 

Ako ďalej Sulík informoval, dva podniky, ktorým bola dnes schválená pomoc sídlia v Bardejove a druhá v blízkosti Prešova. „Takto to má byť. Toto robíme preto, aby sme znižovali regionálne rozdiely,“ povedal Sulík. Tiež zdôraznil, že investičná pomoc pre výrobné závody bude mať podobu daňových úľav.

 

Slovensko podporí desiatky vysokosofistikovaných pracovných miest

Tretia investičná pomoc bude nasmerovaná do Senice do nemeckej spoločnosti Male. Tá má v meste zriadiť výskumné stredisko. Ako uviedol šéf rezortu hospodárstva, v tomto prípade pôjde o príspevky na mzdy.

 

Štát tak podporí 80 vysoko sofistikovaných pracovných miest. Títo zamestnanci sa budú venovať výlučne výskumu a vývoju, potvrdil Sulík.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies