Z obalov ryže Uncle Ben's zmizne obrázok usmievavého prišedivého černocha a výrobok tiež zmení názov na Ben's Original. Výrobca ryže, americký potravinársky koncern Mars Food tieto zmeny sľúbil už v júni v súvislosti s celosvetovými protestmi proti rasizmu a policajnej brutalite. 

Nové balenia ryže Ben's Original majú prísť na trh budúci rok. Pôvodná značka je v predaji od roku 1947 a po desiatky rokov bola najpredávanejšou v Spojených štátoch. V štátoch na juhu USA boli černosi a černošky oslovované ,,strýko” (po anglicky uncle) alebo teta, namiesto formálnejšej verzie pane alebo pani. Ryža Uncle Ben's vraj dostala meno po texaskom farmárovi, ktorého preslávili vysoké kvalitné výpestky. Modelom obrázku na obaloch sa stal Frank Brown, šéf v jednej luxusnej reštaurácii v Chicagu.  

Na oči používajte len krém na očné okolie
Neprehliadnite

Kozmetické firmy reagujú na rasizmus. Z produktov odstránia slová ako „bieliaci“ či „svetlý“

Spoločnosť Mars v prehlásení o zmene názvu a loga značky tiež uviedla, že vyčlení dva milióny dolárov na štipendiá pre černošských kuchárov a investuje 2,5 miliónov dolárov v meste Greenville v štáte Mississippi, kde má závod na spracovanie ryže.  

Ďalší potravinársky gigant, firma PepsiCo, sa v dôsledku po smrti černoch Georga Floyda pri zatýkaní policajtov rozhodla, že zmení označenie svojej rady potravín predávaných pod značkou Aunt Jemima. Na sirupoch, zmesiach na výrobu palaciniek a ďalších výrobkoch s týmto označením je obrázok smejúcej sa černošky.