Na trh prichádza kniha Generácia hľadajúca zmysel od autorky Stanislavy Gregor Sorgerovej. Nový knižný titul je dobrodružným čítaním o úlohách a krízach mladých dospelých.

Aktuálnu tému hľadania samého seba, zmysluplnosti či spokojnosti v živote, autorka sprostredkúva pre čitateľa zrozumiteľným spôsobom. V knihe nájdete odborné psychologické koncepty, ale aj množstvo vhľadov, rád a príbehov ľudí, kráčajúcich životom. Podľa autorky je kniha primárne venovaná mladým ľuďom vo veku od 20 do 30 rokov, no nápady a vynikajúce postrehy v nej nájde úplne každý, pretože nikdy nie je neskoro na to, zmeniť svoj život k lepšiemu alebo uvidieť niečo, čo ste si doposiaľ neuvedomovali. Rovnako kniha je určená aj pre manažérov, pracovníkov v HR a učiteľov, ktorí sa s novou generáciou dvadsiatnikov stretávajú najčastejšie.

Ilustračné foto.
Zdroj: EXPERT NA ŽIVOT
Ilustračné foto.

Neprehliadnuteľným je v celej knihe vizuálny koncept a komunikácia s čitateľom. Autorka v knihe vyzýva aby ste pracovali na úlohách, otázkach o vašom živote a napísali si pri jej čítaní svoj vlastný príbeh. Interaktívne zapájanie čitateľa do úloh vytvorila výtvarníčka Nina Augustínová Šošková, ktorá vniesla do knihy estetickú hodnotu, ale aj praktické využitie.

Kniha je prepletená cestou symbolov, ktoré sprevádzajú príbeh knihy a hľadania zmyslu v živote každého z nás. Autorka vizuálneho konceptu sa rozhodla hravou formou znakov, ilustráciami a vlastnoručne prepísanými myšlienkami vyzvať čitateľa, aby sa do knihy nebál vstupovať, robiť si poznámky, značiť si pre neho zaujímavé pasáže.

Spojením autorky knihy, Stanislavy G. Sorgerovej a výtvarníčky Niny A.Šoškovej tak vzniklo výnimočné prepojenie hodnoty obsahu, estetiky a praktického využitia.