Škody po požiari v areáli Sessler v Trnave rátajú v desiatkach tisíc eur, budova nebola ešte dokončená

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Hasiči zasahovali pri požiari v obci Stará Bystrica v okres Čadca. Plamene zachvátili nakladač v maštali a požiar sa rozšíril aj na strechu budovy. 16. september 2020
Foto: archívne, www.facebook.com
  • aktualizované 24. septembra, 10:13

Požiar strechy trojposchodovej polyfunkčnej budovy v areáli sladovne Sessler v Trnave spôsobil v stredu podvečer podľa predbežného odhadu majiteľa škodu 180-tisíc eur. Hasičmi uchránené hodnoty boli vyčíslené na pol milióna eur. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva HaZZ Mária Zaťková s tým, že pri požiari nebol nikto zranený. Príčina požiaru zatiaľ nie je známa, zisťujú ju odborníci.

Na mieste zasahovali v autonómnych dýchacích prístrojoch hasiči z Trnavy, Piešťan a Galanty. Popri hasení vodou rozoberali konštrukciu strechy a dohášali skryté ohniská. Pri zásahu im podľa Zaťkovej pomáhali aj členovia Dobrovoľných hasičských zborov obcí Križovany nad Dudváhom, Voderady a trnavského DHZ Pole.

V areáli sladovne Sessler horelo aj pred tromi rokmi, vtedy bol príčinou požiaru blesk počas búrky. Najnovší požiar zasiahol novopostavenú polyfunkčnú budovu, ktorá stojí presne na mieste, kde vtedy zhorela výrobná hala. Podľa zamestnancov firmy novostavba s bowlingom, kongresovou sálou a ďalšou vybavenosťou bola tesne po dokončení a pre verejnosť ešte priestory neboli otvorené.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Mária Zaťková
Firmy a inštitúcie HaZZ Hasičský a záchranný zbor