Americká spoločnosť Tesla pracuje na novej batériovej technológií, vďaka kterej bude môcť vyrábať cenovo dostupnejšie elektromobily s výrazne dlhším dojazdom na jedno nabitie. Uviedol to šéf firmy Elon Musk. Upozornil však, že bude trvať niekoľko rokov, než firma elektromobily uvedie na trh. To viedlo aj k výraznému poklesu akcií Tesly.

Tesla by podľa Muska na základe novej batériovej technológie mohla predávať elektromobil za 25-tisíc dolárov, nie však skôr ako za tri roky. Doposiaľ najlacnejším elektromobilom Tesly je Model 3,  ktorého cena začína na úrovni 35-tisíc dolárov.

Tesla
Neprehliadnite

Nachádzajú sa akcie firmy Tesla v rukách manipulátorov?

,,Nemáme skutočne cenovo dostupné autá a to je niečo, čo chceme v budúcnosti zmeniť" uviedol Musk pri utorkovej prezentácií plánov podniku v oblasti baterií. Taktiež prehlásil, že jeho dlhodobým cieľom je výroba 20 miliónov vozidel ročne. To predstavuje takmer dvojnásobok minuloročného  odbytu najväčšej svetovej automobilky Volkswagen.

Akcie Tesly po prezentácií zaznamenali pokles, trhová hodnota podniku sa tak v priebehu utorka prepadla o zhruba 50 miliárd dolárov.  ,,Nič, čo Musk hovoril o batériách, nie je hotová vec," upozornil analytik Craig Irwin zo spoločnosti Roth Capital Partners. ,,Nebolo tam uvedené nič konkrétne," dodal.

Elon Musk a jeho firma SpaceX prepísala históriu. Po prvýkrát sa v rámci súkromného letu dostala do vesmíru ľudská posádka.
Neprehliadnite

Elon Musk majetkom predstihol už aj Warrena Buffetta. Doláre mu vynáša najmä Tesla