Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Guardiolu teší víťazný vstup do sezóny Manchesteru City

Tréner Manchestru City Pep Guardiola v rozhovore s Raheemom Sterlingom počas zápasu proti Wolverhamptonu. Foto: TASR/AP

Španielsky kouč bol rád, že jeho tím sa revanšoval "vlkom" za dve prehry z minulej sezóny a neumožnil majstrovskému Liverpoolu odpútať sa na čele tabuľky.

Londýn 22. septembra (TASR) - Futbalistom Manchestru City sa vydaril vstup do novej sezóny Premier League. Po pondelkovom víťazstve 3:1 na pôde Wolverhamptonu Wanderers vyjadril tréner hostí Pep Guardiola spokojnosť s celkovým výkonom mužstva, osobitne vyzdvihol Phila Fodena.

Anglický reprezentačný stredopoliar, ktorý odohral svoj prvý zápas po afére na Islande, zvýšil v 32. minúte po prihrávke Raheema Sterlinga na 2:0 pre vicemajstra. "Dokázal skórovať a v druhom polčase hral neskutočne. Pomohol nám v dôležitých chvíľach podržať loptu na kopačkách," pochválil Guardiola svojho zverenca. Dvadsaťročný Foden pred zápasom Ligy národov na Islande spoločne s reprezentačným spoluhráčom Masonom Greenwoodom pozvali na tímový hotel dve miestne dámy, čím porušili karanténne opatrenia. Tréner Albiónu Gareth Soutghate ich poslal zo sústredenia domov, vedenie City incident odsúdilo, no Guardiola hráča podržal.

Španielsky kouč bol rád, že jeho tím sa revanšoval "vlkom" za dve prehry z minulej sezóny a neumožnil majstrovskému Liverpoolu odpútať sa na čele tabuľky. "The Reds" si vybudovali šesťbodový náskok pred hlavným rivalom ešte skôr, než ten v novom ligovom ročníku odohral čo i len minútu. "Citizens" mali duel 1. kola PL s Aston Villou odložený pre povinnosti v minulej sezóne Ligy majstrov. "Ťažko sa nám behalo, mali sme ťažké nohy, no celkovo sme odohrali dobrý zápas," hodnotil stretnutie Guardiola. "V tejto fáze sezóny, v situácii, v akej sme, som očakával náročné momenty. Vo všeobecnosti sme však zápas dobre kontrolovali a podali solídny výkon. Vieme, aké náročné je hrať na tomto štadióne. Niekedy potrebujeme viac času, aby sme sa dostali do správnej formy, no bol to pre nás dobrý štart," citovala agentúra AFP Guardiolu, ktorému chýbali Aymeric Laporte a Ilkay Gündogan pre nákazu koronavírusom a zranení Sergio Aguero, Bernardo Silva a Eric Garcia.

Hostí dostal v 20. minúte do vedenia najlepší hráč minulého ročníka Kevin de Bruyne. Na hranici šestnástky ho fauloval domáci Romain Saiss a belgický stredopoliar pokutový kop sám premenil. "Potrebujeme bodovať, aby sme nestratili kontakt v tabuľke s Liverpoolom. Bude to s ním opäť náročný súboj na diaľku," poznamenal de Bruyne. Wolverhampton si pripísal prvú prehru v sezóne, v úvodnom kole uspel na ihrisku Sheffieldu United 2:0. "Proti takému fantastickému tímu, akým je Manchester City, sme mali skvelé momenty. V druhom polčase sme mu narobili množstvo problémov, vytvorili si šance. Je však ešte veľa vecí, v ktorých sa musíme zlepšiť," zdôraznil tréner "Wolves" Nuno Espirito Santo.