Liga majstrov (Champions League)

Liga majstrov (Champions League) Zdroj: UEFA.com

Omonia s duom Slovákov zabojuje o premiérovú účasť v skupinovej fáze Ligy majstrov

ŠPORT.sk • 22. sep 2020 o 07:00
Cyperská Omonia Nikózia v kádri s dvojicou slovenských futbalistov Tomášom Hubočanom a Michalom Ďurišom stojí na prahu najväčšieho úspechu v klubovej histórii.

V play off Ligy majstrov 2020/2021 narazí na Olympiakos Pireus. Prvý duel je na programe v stredu 23. septembra o 21.00 SELČ v Pireu, odveta o týždeň na pôde Omonie, ktorá sa usiluje o premiérový prienik do hlavnej fázy niektorej z európskych klubových súťaží.

Dvoch Slovákov má na súpiske aj Ferencváros Budapešť, ktorý si o postup do skupinovej fázy zmeria sily s Molde FK. Šancu byť pri tom budú mať stredopoliar Michal Škvarka i nová akvizícia maďarského šampióna, reprezentačný krídelník Róbert Mak .

Nórsky tím štartoval v hlavnej fáze LM v sezóne 1999/2000, "Fradi" ešte skôr v ročníku 1995/1996. Pôjde o prvý vzájomný zápas týchto mužstiev. Molde sa do play off prebojovalo po výhrach 5:0 nad KuPS Kuopio (1. predkolo) a Celje (2:1). V 3. predkole prešlo cez Karabach Agdam až po výhre 6:5 v jedenástkovom rozstrele. Ferencváros postupne vyradil Djurgarden (2:0), uspel na pôde Celticu Glasgow (2:1) a doma si poradil s Dinamom Záhreb 2:1.

Pražská Slavia si chce v utorkovom domácom súboji proti dánskemu Midtjyllandu vytvoriť do odvety náskok. "Videl som zápas Midtjyllandu s Razgradom, v ktorom boli Dáni jasne lepší a zaslúžene vyhrali. V predkolách ešte neinkasovali, veľmi sa mi páčila ich hra, ich výkon gradoval. Kraľujú dánskej lige, sú v kompletnom zložení. Ide o behavých, dôrazných hráčov, dobrých v práci s loptou. Prvý zápas hráme doma, určite sa tímy nepodcenia, bude to teda veľká bitka. Očakávam vyrovnaný zápas," povedal pre klubový web tréner Slavie Jindřich Trpišovský.

Pred kľúčovým dvojzápasom sezóny nabehli "zošívaní" vzhľadom na pandémiu koronavírusu na prísny režim, aby zabránili šíreniu nákazy. "Sme izolovaní na hoteli, pohybujeme sa len po osi hotel - štadión. Po športovej stránke je to výhoda, sme stále spolu, hráčov mám poruke 24 hodín," dodal lodivod českého majstra, ktorého zverenci sa na utorkový súboj naladili triumfom 5:1 nad Teplicami v 4. kole domácej najvyššej súťaže.

Odvety play off LM sú na programe 29. a 30. septembra, žreb skupinovej fázy sa uskutoční 1. októbra o 18.00 h v Nyone.