Tampa nevstúpila do finálových bojov najlepšie, Černák však verí v obrat

NETKY.SK • 21 September 2020, 14:18 • 2 min
Tampa nevstúpila do finálových bojov najlepšie, Černák však verí v obrat

EDMONTON - Slovenský hokejový obranca Erik Černák z Tampy Bay Lightning verí, že jeho tím otočí finálovú sériu Stanleyho pohára s Dallasom Stars. Bolts v prvom zápase finále play off NHL prehrali 1:4, no ako Černák zdôraznil počas dňa voľna v Edmontone, jeho mužstvo má veľkú silu.

slovakia

left justify in out

Menej času na oddych

Tampa mala po náročných sériách s Columbusom, Bostonom a New Yorkom Islanders pred finále menej času na regeneráciu ako jej súper. "Poviem pravdu, nebolo to príjemné. Nemali sme veľa dní na odpočinok. Dallas na nás hneď vybehol, forčekoval nás azda všetkými hráčmi. V prvej tretine bolo cítiť, že sme sa museli lepšie adaptovať na tento štýl," citoval Černáka portál hockeyslovakia.sk.

 

 

Tampa nakoniec našla spôsob 

Robustný slovenský obranca ďalej opísal, že s pribúdajúcimi minútami Tampa postupne začínala hrať svoju hru. "V tretej tretine sme ukázali, čo je v nás a ako vieme hrať. Dúfam, že budeme pokračovať v takomto výkone aj naďalej," citoval Černáka portál hockeyslovakia.sk.

 

Druhý rok v NHL, druhé playoff

Dvadsaťtriročný zadák hrá v zámorí už päť rokov, no v NHL pôsobí len druhý rok. "Veľmi si to užívam. Veď hrať vo finále play off NHL, to sa nedeje každý rok. Podarilo sa mi to už v mojej druhej profiligovej sezóne, som spokojný. Dúfam, že sériu dotiahneme do víťazného konca," teší sa člen jednej z najlepších obránných formácií celej ligy.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Erik Cernak (@erikcernak),

 

Boston to pred rokom nezvládol

Finálová séria bude podľa Černáka ešte dlhá a fyzicky veľmi náročná, nevylučuje ani siedmy zápas o všetko. Mimochodom presne tak ďaleko musel minuloročný víťaz St. Louis Blues zájsť. V poslednom siedmom zápase vyhral nad Bostonom s kapitánom Zdenom Chárom na ich ľade.

 

img

 

Štyri výhry sú stále možné  

Výhoda domáceho ľadu je pre tento rok kvôli COVID-19 vylúčená. Hokejisti sa preto musia pripraviť ešte na minimálne tri podobné stretnutia. "Nebude to jednoduché. A hoci sme prehrali prvý zápas, ďalej dáme do toho všetko. V našom mužstve tkvie veľká sila. Dúfam, že to zvládneme," povedal Černák na tlačovej konferencii počas voľného dňa.

 

img

 

Druhý zápas finálových bojov o Stanleyho pohár je na programe dnes v noci o druhej hodine v utorok SELČ.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona