Zo zápisníka mestskej polície – 38. týždeň

21. 9. 2020

V uplynulom týždni riešila Mestská polícia Trenčín 455 udalostí. Napríklad aj dieťa bez dozoru, rušenie nočného kľudu, ľudí vo fontáne, muža so zdravotnými ťažkosťami alebo aj rozruch na diskotéke.

V utorok 15. septembra 2020 o 23.43 h zaznamenal kamerový systém ako sa na Mierovom námestí dvaja neznámi mladí muži prechádzajú vo fontáne, pričom tretí ich pri tom mobilom nakrúcal alebo fotil. Následne sa všetci traja odobrali cez pasáž Zlatá Fatima na Palackého ulicu. Vyslané hliadky mestskej polície udelili mužom za porušenie VZN, ktoré hovorí o zákaze kúpania sa vo fontáne Marca Aurélia, blokovú pokutu.

V tú istú noc o 00:59 h zatelefonoval na linku 159 prevádzkar baru KLEOPATRA, že tam neznáma žena napadla  producentku hudby. Stihla však ujsť ešte pred príchodom mestských policajtov. Tí ju v okolí nenašli. Po krátkom čase prevádzkar baru kontaktoval mestskú políciu znovu, že dotyčná sa vrátila. Mestským policajtom tentoraz už neušla a tak musela zaplatiť pokutu za narúšanie občianskeho spolunažívania.

Vo štvrtok 17. septembra 2020 o 20.16 h prostredníctvom bezplatnej linky č. 159 oznámil občan, že pri zákrute z Legionárskej na Beckovskú ulicu hneď na prvom parkovacom mieste leží niekto, pravdepodobne pod vplyvom alkoholu. Hliadka mestskej polície stotožnila muža a nakoľko sa sťažoval na bolesti hlavy a bol dezorientovaný, privolali rýchlu zdravotnú pomoc. Sanitka muža previezla na ošetrenie do nemocnice.

V noci zo soboty na nedeľu (20.9.2020 o 1.48 h) prijala stála služba mestskej polície cez linku 159 anonymné oznámenie, že na Liptovskej ulici, pravdepodobne z prízemného bytu, má dochádzať k rušeniu nočného kľudu reprodukovanou hudbou. Hliadka mestskej polície podnet potvrdila, skontaktovala sa s nájomníkom v byte a vysvetlila mu, akého priestupku sa dopustil. Doriešili ho blokovou pokutou.   

V nedeľu 20. septembra 2020 o 16.17 h prišiel do budovy mestskej polície na Hviezdovej ulici občan, ktorý nahlásil, že na Vajanského ulici vedľa Posádkového klubu (ODA) našli malého chlapca vo veku asi 2 roky bez rodičov. Jeho manželka zostala na mieste s chlapcom. Po príchode mestských policajtov na miesto už bol chlapec v náručí svojej matky, ktorá sa ospravedlnila a uviedla, že len na okamih svoje dieťa stratila z dohľadu. Medzitým prišiel do budovy mestskej polície aj otec maloletého dieťaťa s úmyslom nahlásiť, že sa mu stratilo malé dieťa. Mestskí policajti ho informovali, že chlapec je už so svojou matkou.

 

 

Pošlite tip na tento článok svojim priateľom!