Čoskoro začína najsledovanejší ešpotový turnaj na svete, na čo sa môžme tešiť ?

NETKY.SK • 17 September 2020, 12:07 • 2 min
Čoskoro začína najsledovanejší ešpotový turnaj na svete, na čo sa môžme tešiť ?

ŠANGHAJ- O týždeň začína najsledovanejší turnaj v počítačových hrách na svete. Svetový šampionát v hre League of Legends sa bude konať v Šanghaji, turnaju sa zúčastnia aj európske tímy s českými hráčmi.

slovakia

left justify in out

Čo to je League of Legends ? 

League of legends je strategická hra, ktorej základom je zničiť nepriateľský "nexus" teda jadro. Tímy pozostávaju z 5 hráčov, ktorý spolu spolupracujú a snažia sa poraziť nepriateľský tím. Hra vznikla v roku 2009 a neustále sa posúva dopredu. Tento ešport si získal milióny fanúšikov a už dlhšiu dobu sa do League of Legends investujú milióny euro. 

 

Svetový šampionát v League of legends, ako to funguje? 

Hra league of legends má svoje vlastné ligy v každom kraji sveta. Práve cez tieto ligy sa tímy kvalifikujú na svetový šampionát kde sa stretnú len tie najlepšie tímy a súťažia o 1 milión eur. Máme top ligy, z ktorých sa kvalifikuje najviac tímov, to sú LEC- európska liga (4 tímy), LPL- čínska liga (4tímy), LCK- kórejská liga (3tímy) a LCS- americká liga (3 tímy). 

Svetový šampionát sa skladá z 3 častí :

Play-In - v tejto časti sa tímy z menších regiónov snažia kvalifikovať do základných skupín.

Skupinová fáza - Skupinová fáza sa skadá z 12 automaticky kvalifikovaných tímov a pribudnú k ním ďalšie 4 tímy z Play-Inov. Tímy sú rozdelené do štyroch 4-členných skupín, z ktorých postupujú najlepšie dva tímy z každej skupiny do vyraďovacej fázy.

Vyraďovacia fáza- Tímy budú rozlosované do dvojíc, ktoré budú proti sebe hrať a takým istým systémom ako napríklad v Lige Majstrov vznikne víťaz tunaja. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa LoL Esports (@lolesports),

 

Už v skupinách sa môžme tešiť na zaujímavé zápasy

V skupine A sa nachádza najlepší európsky tím G2 Esports, ktorý sa minulý rok dostal do finále šampionátu ale nedokázal zdolať čínsky tím FunPlus Phoenix. Druhým tímom je Sunning, ktorý postúpil ako 3 nasadený tím z čínskej ligy. Práve tieto dva tímy sú favoritmi na postup do štvrťfinále.

 

V skupine B máme kórejského šampióna Damwhon Gaming a JD Gaming. Tieto dva tímy sú spolu s TOP Esports považované za favoritov na výhru v celom turnaji a doplní ich európsky tím Rogue, ktorý to bude mať so šancami na postup veľmi obtiažne.

 

V skupine C máme amerického šampiona Team Solo Mid, najobľúbenejší európsky tím Fnatic a kórejský tím Gen.G. Fnatic sa pred dvoma rokmi dokázali dostať do finále ale taktiež ako G2 nestačili na ich čínského súpera.

 

V skupine D sa nachádza favorit na výhru TOP Esports, ktorý vyhral čínsku ligu a kórejský tím DragonX. Tieto dva tímy sú favoritmi na postup, v skupine D ich doplní americký tím FlyQuest a ako štvrtý tím by sa mal k ním pridať európský tím Mad Lions. V tíme Mad Lions máme dvoch českých hráčov, Mareka "Humanoida" Brázdu a Matyáša "Carzzyho" Orsága.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa MAD Lions LoL English (@madlions_lolen),

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies