Standalone VR
Pokračovať v čítaní
Oculus Quest 2 – pokračovanie standalone virtuálnej reality s možnosťou zapojiť k PC
0

Oculus, ktorý vlastní spoločnosť Facebook predstavil pokračovanie headsetu pôvodneho headsetu Quest.

Nový Oculus Quest 2 je výkonnejší vďaka novému procesoru Qualcomm Snapdragon XR2. Nechýba ani ďalší dôležitý faktor virtuálnej reality a to obraz. Ten bude kvalitnejší o 50 %, teda lepšie rozlíšenie než predchádzajúca generácia. Z pôvodného rozlíšenia pre 1 oko a to 1,440 × 1,600 OLED na 1,832 × 1,920 LCD.

Bezdrôtový a kompatibilný aj s PC

Headset je opäť bezdrôtový, takže sa vám nestane, že sa počas hrania zamotáte do káblov ako niekedy. V prípade, ak ho nepripojíte k počítaču. A to za pomoci VR Oculus Link, čo umožní využiť aj výkon počítača pri hraní náročnejších VR hier.


Oculus Quest 2. Zdroj : Oculus
Quest 2Quest
Rozlíšenie (na oko)1,832 × 1,920 LCD1,440 × 1,600 OLED
Obnovovacia frekvencia90Hz72Hz
ProcesorSnapdragon XR2Snapdragon 835
RAM6GB4GB
Výdrž batérie2–3 hodiny2–3 hodiny
Výdrž batérie ovládačov4x viac ako Quest
Zorné poleRovnakéRovnaké
IPD Nastavenie58mm, 63mm, 68mm58–72mm
Váha503g571g
Pamäť64GB alebo 256GB64GB alebo 128GB
PopruhMäkkýTuhý
Porovnanie Quest a Quest 2

Hry, cena a dostupnosť

Na Oculus Quest 2 si budete môcť zahrať všetky tituly z pôvodného Oculus Quest a nebudú chýbať ani nové. Týchto hier je na výber viac ako 100.

Cena Oculus Quest je 299 dolárov a bude disponovať úložiskom 64 GB. Na výber však bude aj verzia s 256 GB úložiskom za cenu 400 dolárov. Momentálne sa dá Oculus Quest 2 predobjednať, no od 13. októbra sa začne predávať. V balení okrem headsetu nájdeme aj dva Touch ovládače. Headset by mal byť dostupný aj v krajinách Európskej únie. Ale ako vždy, Slovensko absentuje. Je treba myslieť aj na to, na čo nám píše už viacero používateľov, čo potom, ak sa headset pokazí.

Koniec Oculus Rift

Facebook okrem nového headsetu tiež oznámil, že končí s vývojom PC headsetov z rodiny Oculus Rift. Hlavným rozdielom týchto dvoch headsetov je ten, že Rift sa musel zapájať do PC a využívať jeho procesor. Pri headsete Quest je na výber, či headset zapojíte do PC alebo využijete zabudovaný procesor v headsete a budete hrať bezdrôtovo.

Zdroj : RoadToVR

Aká je Vaša reakcia?
Zaujímavý článok
100%
Prekvapilo ma to
0%
Pobavilo ma to
0%
Článok má chybu
0%
Autor
Michael Šubák
Som zakladateľom projektu VirtualnaRealita.eu. Virtuálna realita je zaujímavá a nie je len pre hráčov. V každej oblasti môže táto čoraz dostupnejšia technológia pomôcť. Jednoduchšie učenie, spoznávanie sveta, tvorba grafiky, či pozeranie športových prenosov alebo výcvik letcov. Som majiteľom Oculus Rift CV. Rád píšem píšem o VR a chcem sa tejto technológii venovať aj v budúcnosti. Viac o mne na www.michael.subak.sk