Polícia obvinila dvoch Slovákov z obchodovania s ľuďmi, ich obetiam sa podarilo ujsť

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Polícia, obchodovanie s ľuďmi
Foto: ilustračné, www.facebook.com

Vyšetrovateľ národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii vzniesol obvinenie voči dvom občanom Slovenska pre zločin obchodovania s ľuďmi. Ako informovala na sociálnej sieti Polícia SR, išlo o operáciu s krycím názvom „Victims“, čo znamená v angličtine obete.

Obvineným je 34-ročný Milan K. a 32-ročná Kristína K. Tí sa obohatili sumou, ktorá mohla dosiahnuť 40-tisíc eur. Po dokázaní viny im hrozí trest odňatia slobody od štyroch do 10 rokov.

Dvoch mužov vylákali do Británie

Polícia predpokladá, že sa na skutku podieľalo viac osôb. Vo svojom vyšetrovaní ďalej pokračuje.

Obvinený muž cez ďalšie osoby oslovil v meste Svidník dvoch mužov vo veku 27 a 21 rokov s tým, že im vybaví lukratívnu prácu vo Veľkej Británii.

Tvrdil im, že budú riadne pracovať a dostávať mzdu. Obvinená žena im následne kúpila lístky na autobus do Bradfordu.

Pomohla aj charitatívna organizácia

Poškodení boli ubytovaní v zlých hygienických podmienkach a po príchode im vzali osobné doklady. Pod nátlakom za súčinnosti obvinených museli tiež vybrať rôznu drobnú elektroniku na splátky.

Dvaja muži museli tiež pracovať 1,5 roka vo fabrike na spracovanie hydiny a v autoumývarke šesť dní v týždni 10 až 12 hodín denne.

„Obetiam sa neskôr podarilo od obvinených ujsť a prostredníctvom charitatívnej organizácie sa dostali späť na Slovensko,“ objasnila polícia. Dodala, že zarobené peniaze nikdy od obvinených nedostali.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Policajný zbor SR