Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Lukratívna práca v Británii sa nekonala: Dvaja Slováci čelia obvineniu pre zločin obchodovania s ľuďmi

Dvaja Slováci čelia obvineniu pre zločin obchodovania s ľuďmi Zobraziť galériu (2)
Dvaja Slováci čelia obvineniu pre zločin obchodovania s ľuďmi (Zdroj: Polícia Slovenskej republiky)

BRATISLAVA - Dvaja občania SR čelia obvineniu pre zločin obchodovania s ľuďmi. Obvinenie vzniesol vyšetrovateľ národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii počas akcie s krycím názvom Victims. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti.

Podľa dostupných informácií mal obvinený 34-ročný Milan K. prostredníctvom ďalšej osoby osloviť vo Svidníku dvoch mužov vo veku 27 a 21 rokov, že im vybaví lukratívnu prácu vo Veľkej Británii. Ďalšia obvinená 32-ročná Kristína K. im kúpila lístky na autobus do Bradfordu.

Lukratívna práca v Británii
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Polícia Slovenskej republiky)

Realita však bola od prísľubu podľa polície úplne iná. "Boli ubytovaní v zlých hygienických podmienkach. Po príchode im vzali osobné doklady a pod nátlakom za pomoci obvinených museli vybrať rôznu drobnú elektroniku na splátky," približuje polícia. Muži museli zároveň pracovať 1,5 roka vo fabrike na spracovanie hydiny a v autoumyvárni šesť dní v týždni, desať až 12 hodín denne. Zarobené peniaze však nikdy nedostali.

Mužom sa neskôr podarilo od obvinených ujsť a prostredníctvom charitatívnej organizácie sa dostali späť na Slovensko. Obvinení sa mohli obohatiť o 40.000 eur. Po dokázaní viny im hrozí trest odňatia slobody vo výške od štyroch do desať rokov. "Vyšetrovanie naďalej prebieha a predpokladáme, že sa na skutku podieľalo aj viac osôb," poznamenáva polícia.

Viac o téme: ĽudiaZločinPolícia Obchodovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu