Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

J. Naď otvoril vo Vysokých Tatrách hotel Granit Nová Polianka

Na archívnej snímke minister obrany SR Jaroslav Naď. Foto: TASR - Martin Baumann

Hotel podľa hovorkyne disponuje ubytovacou kapacitou v počte 74 izieb.

Vysoké Tatry 18. septembra (TASR) – Minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽANO) otvoril v piatok vo Vysokých Tatrách zariadenie rezortnej spoločnosti Horezza, hotel Granit Nová Polianka, ktorý po rozsiahlej rekonštrukcii opäť slúži profesionálnym vojakom, ako aj širokej verejnosti. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Martina Kovaľ Kakaščíková s tým, že na otvorení sa zúčastnili aj štátny tajomník Marian Majer a generálny tajomník Služobného úradu MO SR Peter Kozák.

Hovorkyňa priblížila, že zrekonštruované zariadenie ponúkne návštevníkom množstvo služieb vrátane zdravotníckych procedúr. Celkové náklady spojené s rekonštrukciou predstavujú podľa nej sumu približne šesť miliónov eur.

„Som veľmi rád, že sa nám aj napriek meškaniu oproti pôvodným plánom podarilo aj počas pandémie s vypätím síl dokončiť plánovanú rekonštrukciu, ktorú už od začiatku sprevádzalo množstvo problémov, o ktorých budem v nasledujúcich týždňoch informovať aj verejnosť. Verím, že to ocenia predovšetkým profesionálni vojaci, ale aj široká verejnosť, ktorých tu čaká zaslúžený oddych a relax,“ povedal Naď.

Hotel podľa hovorkyne disponuje ubytovacou kapacitou v počte 74 izieb, celkovo ide o pevných 121 lôžok, pričom s prístelkami je celková kapacita 134 lôžok. V súčasnosti ponúka ubytovacie, stravovacie služby, wellness, a plánované je spustenie ďalších procedúr v zdravotnej oblasti.

Kovaľ Kakaščíková dodala, že v štádiu príprav je tiež inovácia a spustenie do prevádzky jedinečného retrokina s kapacitou 175 miest na sedenie.