Európska liga (futbal): Slovan mal postup na dosah, ale po penaltovom rozstrele postúpilo Kuopio (video)

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Dominik Greif, ŠK Slovan Bratislava
Brankár Dominik Greif v drese ŠK Slovan Bratislava. Foto: archívne, SITA/Martin Medňanský.
  • aktualizované 18. septembra 10:52

Pred dvoma týždňami sa v Slovane Bratislava udiala trénerská zmena. Pre neuspokojivé výsledky a herný prejav nezodpovedajúci značke Slovana sa musel z mužstva porúčať Ján Kozák ml., ktorého v tíme slovenského majstra vystriedal historicky najúspešnejší slovinský tréner Darko Milanič.

„Belasí“ očakávali náročný zápas

Mal sa odraziť dobrým výkonom aj výsledkom v druhom predkole Európskej ligy. Neprišlo ani jedno a ani druhé. Slovan prehral na trávniku fínskeho KuPS Kuopio 1:2, resp. 3:4 na strely zo značky pokutového kopu, pričom ešte minútu pred koncom predĺženia viedol 1:0.

„Sme veľmi sklamaní. Je frustrujúce, keď sme ešte dve minúty pred koncom držali priaznivý výsledok, no nakoniec sme nepostúpili ďalej. Očakávali sme náročný zápas, či už pre podmienky alebo spôsob hry, akým sa Kuopio prezentovalo. Náš súper vysoko napádal, zbieral odrazené lopty a snažil sa hroziť z dlhých lôpt, čo sme však zvládali. Na toto sme boli pripravení. Príliš často sme sa však uchyľovali k dlhým loptám, neutvorili sme si dostatok postupných akcií. Mali sme šance, no vo finálnej fáze nám často chýbal pokoj, posledná prihrávka či dotyk, prípadne lepšie riešenie,“ uviedol Milanič na oficiálnom webe ŠK Slovan Bratislava.

Médiá hovoria o katastrofálnom výkone

Belasí v tejto sezóne skončili v pohárovej Európe azda najhoršie ako sa len dalo. V Lige majstrov sa ani nedostali k tomu, aby odohrali zápas 1. kvalifikačného kola na Faerských ostrovoch. Zatrhla im to Európska futbalová únia (UEFA), lebo v oboch tímoch, ktoré prileteli na sever Európy, mal údajne jednu osobu nakazenú koronavírusom.

Automaticky teda pokračovali v Európskej lige, kde však po výkone, ktoré viaceré médiá označili za katastrofu, sa lúčia už po prvom zápase. „Toto je veľmi frustrujúce, no sezóna sa nekončí a stále máme pred sebou cieľ v podobe obhajoby titulu. Jediné, čo nám teraz zostáva, je ďalej tvrdo trénovať a zlepšovať sa,“ doplnil Milanič.

Zakončenie Medveda nebolo víťazné

Slovan mal vo Fínsku postup na dosah, lenže hlavičkové zakončenie Žana Medveda zo 111. min nebolo víťazné. V poslednej minúte predĺženia vyrovnal Nigérijčan v zostave severanov Aniekpeno Udoh a v rozstrele z bieleho bodu zahodili svoje pokusy až dvaja slovanisti – Rafael Ratao a Nono. „Len ťažko sa hľadajú slová. Je ťažké a frustrujúce vypadnúť takýmto spôsobom,“ rozhovoril sa Žan Medved na webe skslovan.com.

„Podmienky boli náročné na futbal, najmä vietor veľmi komplikoval hru. Odmietam to však brať ako nejakú výhovorku. Pre oba tímy boli podmienky rovnaké. Všetci sa musíme zamyslieť a rozmýšľať nad tým, čo bolo v našom výkone zlé. Toto je Európa, hráme s majstrami krajín, a každý z nich má určitú kvalitu. Žiaľ, dospelo to až do penált, ktoré sú vždy aj lotéria. Je to veľká bolesť pre nás všetkých. Teraz nám nezostáva nič iné, než dať hlavy hore a myslieť na to, čo príde,“ pokračoval Medved.

Belasých už v nedeľu čaká domáci ligový zápas v Žiline a potom do konca sezóny už len liga a ešte národný pohár. „Teraz sa musíme naplno koncentrovať na ligu a tvrdou drinou v tréningu sa pokúsiť byť v budúcnosti lepší. V Žiline pôjdeme za tým, aby sme napravili dojem z Fínska. Urobíme maximum pre priaznivý výsledok,“ dodal Medved.

Európska liga 2020/2021 – 2. predkolo

  • hralo sa na jeden zápas

KuPS Kuopio – ŠK Slovan Bratislava 1:1 po predĺžení (0:0, 0:0), 4:3 na strely zo značky pok. kopu

  • Savon Sanomat Areena

Góly:
111. min. – 0:1 Ž. Medved
120. min. – 1:1 A. Udoh

Penaltový rozstrel:
1. séria: P. Pennanen (gól) – V. De Marco (gól)
2. séria: A. Udoh (gól) – A. Ožbolt (gól)
3. séria: I. Niskanen (nedal) – J. De Kamps (gól)
4. séria: N. Tomás (gól) – R. Ratao (nedal)
5. séria: N. Boateng (gól) – Nono (nedal)

Žlté karty: 4 – 2
71. U. Nissilä, 73. N. Tomás, 85. I. Niskanen, 89. P. Pennanen – 37. Ž. Medved, 52. K. Bajrič

strely celkovo (na bránu): 15:13 (4:5) rohové kopy: 10:3, ofsajdy: 3:4, držanie lopty (v %): 48 – 52, rozhodcovia: Volen Chinkov – Petar Dzhuganski, Dimiar Rusev (všetci Bulh.)

Zostavy:
KuPS: Virtanen – Savolainen (115. Sale), Pirttijoki (78. Manga), Tomás, Pikk – Saxman (115. Tarasovs), Boateng, Nissilä – Niskanen, Rangel (78. Udoh), Pennanen
Slovan: Greif –  De Marco, Bajrič, Abena, Pauschek – De Kamps, Rabiu (69. Nono) – Ratao, Holman (102. Dražič), Daniel (69. Čavrič) – Medved (114. Ožbolt)

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie KuPS KuopioŠK Slovan Bratislava