Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Za marihuanu viac ako za vraždu? Na Slovensku realita! Róbert dostal 12,5 roka

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: KR PZ v Trnave)

KOŠICE - Slovensko patrí medzi krajiny, kde je užívanie a prechovávanie marihuany nezákonne a tresty sú skutočne prísne. V Niektorých prípadoch dokonca prísnejšie ako za závažné skutky.

Udalosť sa stala ešte začiatkom februára minulého roka, keď skončil v policajnej cele 26-ročný Košičan Róbert. Polícia uňho pri razii v jednom z podnikov našla marihuanu a hašiš. Róbert skončil v policajnej cele a bol obvinený z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby, držania a obchodovania s omamnými látkami. Informuje o tom korzar.sme.sk.

Padne vám sánka! Šokujúce VIDEO z akcie NAKA v okrese Komárno: Takáto záhradka sa len tak nevidí

Róbert skončil vo väzbe aj preto, že skutku sa dopustil počas podmienky, ktorú mal tiež pre drogy. Okresný sú Košice II mladému Košičanovi vymeral trest v trvaní 12 a pol roka. K tomu musí odsúdený podstúpiť ambulantne protitoxikomanické liečenie. Rozsudok však nie je právoplatný, obhajca sa odvolal. 

„Súd odignoroval porušenie medzinárodne i vnútroštátne súdmi uznávanú zásadu 'sebaobviňovania', teda že nikoho nemožno nútiť sa obviňovať, čo v danom prípade nebolo dodržané," povedal obhajca pre denník na margo rozsudku. 

Za objednávku vraždy 15 rokov

Jeden z najsledovanejších prípadov na Slovensku za poslednú dobu je rozhodne vražda novinára Jána Kuciaka. Prvý z odsúdených bol Zoltán Andruskó, ktorý od začiatku spolupracoval s políciou. Andruskó sa priznal, že sprostredkoval vraždu novinára. Senát pod vedením Ruženy Sabovej ho odsúdil na 15 rokov väzenia. 

Zoltán Andruskó
Zobraziť galériu (3)
Zoltán Andruskó  (Zdroj: Topky.sk)

Ďalším známym prípadom sú daňové podvody Ladislava Bašternáka. Odsúdený podnikateľ okradol štát o takmer dva milióny eur na vratkách DPH. Súd mu vymeral trest päť rokov a na rovnako dlhý čas mu zakázal podnikať. 

Ladislav Bašternák
Zobraziť galériu (3)
Ladislav Bašternák  (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

 

Viac o téme: DrogyVraždaVäzenieMarihuana
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu