Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nebohý Dolinay (†38) už má v mestskom zastupiteľstve náhradníčku: Táto osoba preberie jeho funkciu

Aufrichtová nahradí zosnulého Dolinaya v poste predsedníčky klubu Zobraziť galériu (2)
Aufrichtová nahradí zosnulého Dolinaya v poste predsedníčky klubu (Zdroj: SITA/Branislav Bibel, culture.gov.sk)

BRATISLAVA - Nebohý štátny tajomník a mestský poslanec Vladimír Dolinay (†38), ktorý zároveň predsedal poslaneckému klubu v bratislavskom mestskom zastupiteľstve už má náhradu. Na tento post nastúpi Zuzana Aufrichtová, ktorú domáci poznajú hlavne ako starostku časti Staré Mesto. Tá si zaspomínala na to, ako dnes nebohého Dolinaya do funkcie kedysi zvolili.

Novou predsedníčkou poslaneckého klubu SaS-OKS-NOVA v bratislavskom mestskom zastupiteľstve sa stala starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová. Na tomto poste nahradila Vladimíra Dolinaya, ktorý tragicky zahynul koncom júla.


MIMORIADNE Pri dopravnej nehode zahynul štátny tajomník ministerstva kultúry Vladimír Dolinay (†38)


Zmeny nastanú koncom septembra

Aufrichtová o tejto zmene oficiálnym listom informovala aj primátora Bratislavy Matúša Valla. Zmena na predsedníckom poste klubu bude tiež témou najbližšieho rokovania bratislavského mestského parlamentu. Na septembrovom zastupiteľstve zároveň zloží sľub aj nový poslanec Dragan Petrovič, ktorý zasadne na uvoľnené poslanecké miesto. Stane sa tak 24. septembra.

"Keď sme zakladali klub, zvolili sme Vlada Dolinaya. Nastavil vysokú latku, teraz po ňom preberám štafetu a chcem Vladov odkaz ťahať ďalej," skonštatovala Aufrichtová.

Tragická nehoda

Vladimír Dolinay zahynul pri tragickej dopravnej nehode 25. júla. Dlhé roky pôsobil v komunálnej politike a v tomto volebnom období zastával post miestneho poslanca v Petržalke, bratislavského mestského aj krajského poslanca. Od 1. júla pôsobil aj ako štátny tajomník na Ministerstve kultúry SR. V aute sa viezol so svojou manželkou Zuzanou a malým synom. Štátny tajomník bol na mieste mŕtvy, jeho manželka zomrela približne o týždeň neskôr. Ich malý syn nehodu s menšími zraneniami prežil.

Nebohý Dolinay (†38) už
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Prezídium Hasičského a záchranného zboru, culture.gov.sk)

Viac o téme: Zuzana AufrichtováVladimír Dolinay
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu