Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Parlament dnes začal rokovať s omeškaním. Smer-SD zozbieral podpisy na mimoriadnu schôdzu
Zdielať na

Parlament dnes začal rokovať s omeškaním. Smer-SD zozbieral podpisy na mimoriadnu schôdzu

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Štvrtkové rokovanie zrejme našich poslancov unavilo natoľko, že v piatok nestihli prísť do práce včas. Na dvakrát sa totiž nepodarilo otvoriť rokovanie. Predsedajúci podpredseda parlamentu bol úspešný až s jeden a pol hodinovým meškaním - o pol jedenástej, keď v sále konečne sedel dostatok poslancov.

Poslanci NR SR majú počas dnešného rokovacieho dňa 12. schôdze parlamentu prerokovať navrhované úpravy vysielania politickej reklamy počas kampane vo voľbách do orgánov územnej samosprávy či zavedenie novej skutkovej podstaty trestného činu organizovania zápasov zvierat.

Poslanci strany Smer - sociálna demokracia (Smer-SD) zároveň spolu s niektorými ďalšími opozičnými poslancami zozbierali dostatok podpisov na mimoriadnu schôdzu parlamentu. Národná rada Slovenskej republiky (NR SR) sa má na nej zaoberať uznesením k národnému plánu obnovy.  Podľa nich aj Európska komisia odporúča, aby sa k plánu obnovy uskutočnila celonárodná diskusia.

Plán obnovy musí byť podľa predstaviteľov Smeru prijatý v širšom sociálnom dialógu. "Vidíte niekde sedieť za stolom vládu, odborárov, Združenie miest a obcí Slovenska, zamestnávateľov a baviť sa na túto tému? Nič také nie je. Vláda nemá pripravené nič,“ tvrdí šéf Smeru Robert Fico.

Ladislav Kamenický (Smer-SD) v úvode aktuálnej parlamentnej schôdze prišiel s návrhom na doplnenie programu tak, aby parlament prijal k materiálu záväzné stanovisko. Poslanci jeho návrh nepodporili.

Premiér Igor Matovič (OĽaNO) 21. júla po prílete zo summitu Európskej únie (EÚ), kde sa schválil rozpočet a fond obnovy po koronakríze, povedal, že Slovensko bude mať zo zdrojov EÚ v najbližších siedmich rokoch k dispozícii 34,1 miliárd eur. Premiér vtedy konštatoval, že z rozpočtu na roky 2014 - 2020 má Slovensko nevyčerpaných osem miliárd eur a pre nasledujúcich sedem rokov má v rámci rozpočtu EÚ k dispozícii 18,6 miliardy eur, pričom v rokoch 2021 až 2023 môže čerpať ďalšie európske fondy v sume 7,5 miliardy eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy