Bojové športy - 14.09.2020 19:52

Dva duely počas jedného večera Bellatoru ukončil kop do rozkroku

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

MMA organizácia Bellator pripravila pre fanúšikov hneď dva eventy za dva dni, ktorých dejiskom bola Mohegan Sun Arena v americkom Connecticute. Do akcie sa dostali viaceré slávne mená na čele s Lyotom Machidom, Jonom Fitchom, Juanom Archueltom, Liz Carmoucheovou či Cathilee Zinganovou, no sociálne siete zaujali konce dvoch piatkových duelov. Konfrontáciu Raymonda Danielsa s Petrom Stanonikom aj meranie síl medzi Tyrrelom Fortuneom a Jackom Mayom totiž ukončil brutálny kop do rozkroku, ktorý súcitne zabolel aj komentátorov či divákov. V zmiešaných bojových umeniach ide samozrejme o zakázanú techniku, ktorá môže viesť ku diskvalifikácii, no v lepšom prípade zasiahnutý bojovník využije pár minút na "spamätanie sa" a v boji pokračuje.

To však nebol prípad dvojice z tohto večera. Ako prvý sa o slovo prihlásil zápas May - Fortune. Prvý menovaný je skúsený americký fighter, pre ktorého to bol už 17 profesionálny duel a bilanciu zápasov má mierne priaznivú. O deväť rokov mladší krajan sa do akcie dostal po desiaty raz a na konte má jedinú prehru. Bol to práve mladší Tyrrel Fortune, ktorý v polovici prvého kola súpera natlačil na klietku a v klinči pomerne neohrabane vytasil kop kolenom. Ten zďaleka nedopadol na nohu soka, no plnou silou pristál v jeho najzraniteľnejších partiách. Fortune si toho bol vedomý, okamžite previnilo pozrel na rozhodcu a keď sa zvíjajúci May nebol schopný vrátiť do akcie, duel skončil. Kop bol rozhodcami vyhodnotený ako nezámerný, duel tak víťaza nenašiel.

Rovnako bez víťaza skončila aj bitka medzi Raymondom Danielsom a Petrom Stanonikom. Kým Daniels do profesionálnej klietky vošiel len po štvrtý raz, súper má na konte vyše dvojnásobok zápasov. Daniels na začiatku kola číslo dva vytiahol zaujímavý otočkový kop, lenže v tom momente kopal aj jeho súper. Päta mu tak dopadla medzi nohy a okamžite sa zrútil. Na sociálnych sieťach viacerí tento kop vyhodnotili ako najhorší zásah do genitálií v histórii MMA a prakticky nik nemohol vyčítať Stanonikovi, že už nevstal. Ten tak nezaznamenal víťazstvo ani v treťom súboji po sebe, no pre tento raz to nebola prehra. Dva z ôsmich duelov turnaja Bellator 245 boli vyhodnotené ako "No contest" z rovnakého dôvodu.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora