Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Trojmesačné šteniatko niekto vyhodil z auta. Veterinárka hovorí o jednom z najhorších spôsobov týrania
Zdielať na

Trojmesačné šteniatko niekto vyhodil z auta. Veterinárka hovorí o jednom z najhorších spôsobov týrania

ZEMPLÍN / Na hornom Zemplíne sa niekto zbavil šteniatka tak, že ho vyhodil z auta. Veterinárka hovorí, že zviera bolo na pokraji života a je to jeden z najhorších prípadov týrania, s akým sa stretla.

Mandy má podľa odhadu síce iba tri mesiace, no už si toho vytrpela viac ako dosť. Podľa veterinárnej lekárky zostala na tom mieste, kde ho pôvodný majiteľ nechal. Psíča nemalo síl, aby zašlo ďalej."Bolo v totálne zanedbanom stave, s demodexom, vyhladované, dehydrované, by som povedala, že až na pokraji života," povedala veterinárka Lenka Lisa.

Stalo sa to v obci Krásny Brod v medzilaboreckom okrese. Doterajšie zistenia naznačujú, že niekto sa šteniatka zbavil tak, že ho prechádzajúc obcou vyhodil z auta. Všetko nasvedčuje tomu, že ho predošlý majiteľ zanedbával poriadne dlho. "Bolo teplo, je leto, horúco, tá koža je v značnom štádiu zápalu, to ochorenie je svrbivé. Mal tam už v naškrabaných miestach larvy múch, šteňa bolo dehydratované," opísala Lisa. Podľa riadtieľky OZ Pomáhaj a chráň ide o jeden z najhorších prípadov s akým sa stretli. 



Polícia potvrdila, že v tejto súvislosti už aj prijali trestné oznámenie, a to pre podozrenie z trestného činu týrania zvierat."Obec disponuje kamerovým systémom, avšak miesto, kde malo dôjsť ku skutku, nie je monitorované," uviedol policajný hovorca Igor Pavlik.

V záchytnom koterci majú aj psíka, ktorého podľa lekárky našli so zlomenou panvovou končatinou. Nohu sa zachrániť nepodarilo a museli ju amputovať. Na políciu sa chcú obrátiť aj s ďalším otrasným prípadom. Ten riešili v Radvani nad Labrocom v medzilaboreckom okrese.


"Bol strelený, musel podstúpiť zložitú operáciu," informovala veterinárka Lisa."Je to pravdepodobne olovená guľka, že niečo mäkké, čo sa rozptýlilo áno, je to určite projektil," konštatuje asistentka veterinárnej lekárky.

Z karanténnej stanice upozorňujú, aby ľudia neboli ľahostajní a aby si svoje okolie všímali. Čím skôr zakročia, tým menej budú zvieratá trpieť."Dostalo by sa k nám skôr, skôr by sa vyliečilo, netrpelo by tak, neboli by také finančné náklady," dodáva riaditeľka OZ.

"Nožičku má sklincovú, má fixné dlahy, aby sa to všetko pekne dobre zrástlo, dúfajme, že po tých 8 týždňoch bude behať ako normálny zdravý psík, " uzavrela veterinárka Lenka Lisa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy