Policajt obvinený pre nezákonné lustrácie ostane vo väzbe
13 | 08 | 2020 I SITA

Krajský súd v Bratislave zamietol sťažnosť Pavla V., stíhaného pre nezákonné lustrácie, proti vzatiu do väzby. Pre agentúru SITA to potvrdil hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak.


Dodal, že rozhodnutie súdu je právoplatné. Pavla V. zobral do väzby ešte 26. júna Okresný súd Bratislava III. Dôvodom bola obava, že by mohol ovplyvňovať svedkov.

Príslušníci Úradu inšpekčnej služby rezortu vnútra zadržali bývalého vysokého funkcionára Policajného zboru SR Pavla V. v súvislosti s prípadom takzvaných. „lustrácií novinárov“ v júni tohto roku. Vyšetrovateľ ho vtedy obvinil zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa.

Exstarostu Marianky Radovana J. odsúdili na tri roky podmienečne
Sudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) dnes uznal vinným bývalého starostu obce Marianka, ktorý bol obvinený z korupcie, pričom mu uložil podmienečný trest odňatia slobody vo výmere tri roky so skúšobnou dobou na tri roky s probačným dohľadom.... Čítať ďalej
13 | 08 | 2020 | SITA


Zároveň Pavol V., ktorý je postavený mimo policajnú službu, čelí aj obvineniu zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a neoprávneného nakladania s osobnými údajmi v súvislosti s lustrovaním ďalších osôb, ktoré nie sú súčasťou novinárskej obce.

V trestnom konaní vedenom pre neoprávnené lustrácie novinárov vystupuje 168 poškodených. Z toho je 28 novinárov a 140 iných osôb.