Vyšetrovanie vraždy bosa Jána Takáča je ukončené
13 | 08 | 2020 I TASR

Vyšetrovanie vraždy bosa bratislavskej skupiny takáčovcov Jána Takáča z roku 2003 je už ukončené. "Vyšetrovanie bolo ukončené 24. júna s návrhom na konanie o dohode o vine a treste," uviedol v štvrtok pre TASR hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.


Z vraždy bol v marci 2017 obvinený bos ďalšej bratislavskej skupiny Juraj Ondrejčák alias Piťo, ktorý si aktuálne odpykáva 16-ročný trest odňatia slobody. Spolu s ním polícia vtedy obvinila jeho podriadených zo skupiny, ktorá operovala z bratislavského Lamača. Pôvodne bolo trestné stíhanie vo veci vraždy Takáča v roku 2007 prerušené. Vo februári 2017 na základe výsledkov operatívnej pátracej činnosti bol zabezpečený dostatok podkladov, aby vyšetrovateľ mohol začať trestné stíhanie.

Takáča zastrelili pri nastupovaní do auta koncom júla 2003 na Kramároch. Bol sám, bez ochranky a rozstrieľali ho 15 ranami. Takáčovci pôsobili najmä v bratislavskom Ružinove, ale aj Petržalke a v centre hlavného mesta od 90. rokov 20. storočia. Zameriavali sa na výpalníctvo, gastronomické služby, ale aj herne a iné. Neskôr začali pôsobiť i na území Trnavského a Nitrianskeho kraja.

Premiér sa hrá na Jamesa Bonda, myslí si Ľ. Blaha
„Je to gól do vlastnej brány,“ komentuje vyhostenie ruských diplomatov podpredseda Smeru-SD Ľuboš Blaha. Čítať ďalej
13 | 08 | 2020 | Peter Haluza


Po smrti zakladateľa skupiny Takáča, zavraždení Róberta Pála a zastrelení Jozefa Surovčíka v Senci sa stal údajným bosom skupiny Ľubomír K. alias Kudla. Popri skupinách sýkorovcov, piťovcov a slobodovcov boli takáčovci považovaní za najsilnejšiu skupinu operujúcu v rámci hlavného mesta.

Ľubomír K. aktuálne čelí na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) obžalobe za objednanie si vraždy Romana Krajčiho, toho v roku 2006 zavraždila zločinecká skupina tzv. šátorovcov.