Matovičovi čestné slovo nestačí, chce zarúškovať školákov

Do debaty o tom, ako sa začne školský rok na slovenských školách, vstúpil premiér Igor Matovič svojím návrhom na facebooku aj konzíliu odborníkov.

13.08.2020 13:48
debata (212)

Rezort zdravotníctva pripravuje čestné vyhlásenie, ktoré by rodičia na začiatku školského roka podpísali a garantovali tak bezinfekčnosť prostredia, z ktorého deti prichádzajú. Matovičovi to však nestačí. Premiér chce, aby deti chodili v triedach dva týždne v rúškach. Má to byť ochrana pred nezodpovednými rodičmi, ktorí by poslali svoje deti do školy, aj keby prišli z rizikového prostredia.

Premiér zároveň kritizoval prezidentku Zuzanu Čaputovú, lebo vetovala zákon, ktorý by podľa premiéra „nezbedníkov“ identifikoval. Myslí na novelu zákona o elektronických komunikáciách. Mala umožniť Úradu verejného zdravotníctva získavať telefónne čísla ľudí, ktorí sa nachádzali v „červených“, čiže rizikových krajinách. V novele sú aj pokuty za nedodržanie izolácie a karantény po návrate na Slovensko z „červenej“ krajiny, ktorá má byť do výšky 5000 eur.

Od desiatej hodiny zasadá na Úrade vlády konzílium odborníkov. Keďže rastie počet infikovaných, hlavnou témou je aktuálna epidemická situácia.

212 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #koronavírus