Tohtoročné oslavy výročia SNP sa budú konať za prísnych opatrení

NETKY.SK • 13 August 2020, 10:16 • 2 min
Tohtoročné oslavy výročia SNP sa budú konať za prísnych opatrení

BANSKÁ BYSTRICA - Oslavy 76. výročia Slovenského národného povstania (SNP) v Banskej Bystrici budú sprevádzať prísne opatrenia súvisiace so šírením vírusu COVID-19. Areál Pamätníka SNP bude rozdelený do dvoch zón, v ktorých sa bude môcť pohybovať najviac tisíc osôb.

slovakia

left justify in out

Čo nás čaká?
Oslavy odštartujú 28. augusta o 19:00 tradičným koncertom Štátnej opery v Banskej Bystrici. Oficiálny program osláv začne 29. augusta o 11:00 preletom leteckej techniky Ozbrojených síl SR a pietnym aktom kladenia vencov. Okrem príhovorov oficiálnych hostí, slávnostné zhromaždenie ponúkne aj krátke kultúrne vystúpenia a ukončí ho zoskok výsadkárov. Oficiálna časť osláv SNP bude určená výlučne pre pozvaných hostí, pričom bude vysielaná v priamom prenose RTVS. Účasť podľa generálneho riaditeľa Múzea SNP Stanislava Mičeva prisľúbili všetci ústavní činitelia a bude zastúpených 26 veľvyslanectiev. 

 

 

Limitované vnútorné priestory
Kultúrny program začne v popoludňajších hodinách, pričom počas celého dňa budú v areáli Pamätníka SNP pripravené viaceré sprievodné aktivity. "Návštevníci môžu navštíviť partizánsku zemľanku s dobovým vojenským táborom. Pre verejnosť budú pripravené ukážky diaľkovo riadených modelov, či statická prezentácia Ozbrojených síl Slovenskej republiky. Milovníkov živých tvorov zaujmú ukážky sokoliarov," uviedol Dalibor Lesník z organizačného zabezpečenia osláv.

 

img

 

Stála expozícia s výstavnými priestormi múzea bude pre verejnosť otvorená od 15:00 bezplatne. Vo vnútorných priestoroch Pamätníka SNP s expozíciami sa bude môcť pohybovať najviac 170 osôb.

 

Vlčia stráž 2

Oslavy SNP budú ukončené komponovaným multimediálnym programom pod názvom Vlčia stráž 2, ktorý začne o 20:45 na hlavnej tribúne pred Pamätníkom SNP. Komponovaný program nadväzuje na Vlčiu stráž 1, ktorá bola verejnosti predstavená počas 70-teho výročia SNP v roku 2014, pričom toto pokračovanie bude úvodom k vzdelávaciemu programu, určenému pre základné a stredné školy na Slovensku. Tematicky je program zameraný na Slovenské národné povstanie, osudy a obete 2.svetovej vojny a holokaust.

 

img

 

Obmedzenie dopravy 
Vstup do areálu bude len jeden a to od Kapitulskej ulice. Oslavy budú spojené aj s dopravnými obmedzeniami, v rámci ktorých budú 29. augusta od 6:00 do 15:00 úplne uzavreté ulice Kapitulská, Švantnerova, Cikkerova a Kuzmányho. Viac informácií o programe, zmenách a aktuálnych novinkách osláv 76. výročia SNP nájdu záujemcovia na stránke www.muzeumsnp.sk a sociálnych sieťach Múzea SNP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies