Streda 17.04.2024
Dnes má meniny 
Rudolf, Rudolfa
°C
13.08.2020 07:30

Občiansky sektor a nové eurofondy


Ilustračná snímka.


Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti zisťoval, čo má zmysel podporiť z iniciatívy REACR-EU, ako zjednodušiť eurofondy a aké by mali byť adaptačné opatrenia na zmenu klímy v novom programovom období.


Odborníci z radov mimovládny neziskových organizácií v spolupráci s úradom splnomocnenca pripravili zoznam opatrení, ktoré má zmysel podpory z iniciatívy REACT-EU. O návrhu opatrní a typoch projektu sa dozviete viac TU

Úrad splnomocnenca zhromaždil podnety od prijímateľov podpory z fondov EÚ, týkajúce sa administratívnych prekážok a problémov brániacich efektívnej realizácii projektov; a mapoval problémy z pohľadu sektora mimovládnych neziskových organizácií. Bližšie o tom ako vytvoriť podmienky pre efektívnejšiu implementáciu projektov financovaných z EŠIF si prečítate TU

Taktiež spracoval hlavné odporúčania na podporu adaptačných opatrení z nových eurofondov. O hlavných odporúčaniach z pozičného dokumentu zameraného na prípravu nového programového obdobia fondov EÚ v oblasti "Adaptácia na negatívne dôsledky zmeny klímy“ sa dočítate TU

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.09.2016
Prešov sa rozhodol pristúpiť k iniciatíve Dohovor primátorov a starostov
Znižovanie energetickej náročnosti, využívanie obnoviteľných zdrojov a podpora inovácií v tejto oblasti sú hlavné piliere iniciatívy Dohovoru primátorov a starostov, ku ktorej sa rozhodlo pristúpiť aj mesto Prešov.
viac
05.03.2021
Karlova Ves využije 1,4 milióna eur z grantov na adaptačné opatrenia
Prostriedky z nórskych fondov a štátneho rozpočtu vo výške 1,4 milióna eur, ktoré bratislavská Karlova Ves získala na realizáciu adaptačných a mitigačných opatrení, majú prispieť k zvýšeniu odolnosti Karlovej Vsi voči zmene klímy.
viac
19.07.2021
Nová stratégia na ochranu a obnovu lesov EÚ
Európska komisia prijala minulý týždeň novú stratégiu lesného hospodárstva EÚ do roku 2030, ktorá je jednou z hlavných iniciatív Európskej zelenej dohody a vychádza zo stratégie EÚ v oblasti biodiverzity do roku 2030.
viac
26.07.2021
Výzva na finančnú pomoc: Klíma nás spája
Aj toto leto sme konfrontovaní s tým, ako veľmi nás doháňa klimatická kríza. Obrovské horúčavy, potom strašné dažde, záplavy s tragickými dôsledkami... Niekedy stačí na zmiernenie dopadov klimatickej zmeny málo.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %