VIDEO Boston uspel po dvojnásobnom predĺžení, kolaps Pánikovho tímu a prehra Tatara

Hokejisti Bostonu a ich radosť po góleHokejisti Bostonu a ich radosť po góle Zdroj: SITA/AP/Nathan Denette/The Canadian Press

TORONTO - Hokejisti Bostonu sa ujali vedenia vo svojej štvrťfinálovej sérii Východnej konferencie NHL. V úvodnom zápase 1. kola play-off v Toronte zdolali Carolinu 4:3 po dvojnásobnom predĺžení, o ich víťazstve rozhodol v 82. minúte Patrice Bergeron.

Slovenský obranca a kapitán Bruins Zdeno Chára odohral vyše 25 minút s jedným mínusovým bodom, brankár Jaroslav Halák bol na striedačke.

Hokejistom Montrealu v zostave so slovenským útočníkom Tomášom Tatarom nevyšiel vstup do série 1. kola play-off NHL s Philadelphiou. V úvodnom zápase prehrali v noci na štvrtok s najvyššie nasadenými Flyers 1:2. Neuspel ani Washington s Richardom Pánikom, ktorý v prvom dueli štvrťfinále Východnej konferencie podľahol New Yorku Islanders 2:4. 

Montreal dokázal v zápase s Philadelphiou odpovedať na vedúci gól Jakuba Voráčka v 35. minúte, keď počas presilovky vyrovnal Shea Weber, no "letcom" už o 16 sekúnd vrátil vedenie Joel Farabee a to si udržali až do konca. Flyers podržal brankár Carter Hart, ktorý predviedol 27 úspešných zákrokov. Tatar odohral 13 minút bez bodového zápisu.

Capitals premrhali náskok

Washington viedol proti NY Islanders po dvoch góloch T.J. Oshieho ešte v závere druhej tretiny 2:0, no potom prišiel jeho kolaps. "Ostrovania" štyrmi gólmi dokonale otočili výsledok a ujali sa vedenia v sérii. Rozhodujúci gól strelil v siedmej minúte tretej tretiny v oslabení Josh Bailey, keď potrestal zlú rozohrávku brankára Bradena Holtbyho. "Vieme, že majú skvelý tím a výborné presilovky, čo aj potvrdili, ale dôležité bolo, že sme sa nevzdali a tvrdo pracovali ďalej. O tom je play off. Som rád, že sme našli cestu k víťazstvu," povedal Bailey. Slovenský útočník Pánik si počas 12 minút na ľade pripísal iba mínusku, vyslal jednu strelu a odsedel si dvojminútový trest. Jeho krajan Martin Fehérváry sa do zostavy Capitals tentoraz nezmestil. Zápas nedohral elitný center Capitals Nicklas Bäckström, ktorého hneď v úvode nešetrne zrazil Anders Lee. Švéd sa po prvej tretine už na ľade neobjavil, jeho štart v ďalšom pokračovaní série je otázny.

Obhajca na úvod nestačil na kosatky

Obhajcovi titulu St. Louis sa nevydaril vstup do štvrťfinálovej série Západnej konferencie, keď v úvodnom zápase podľahol Vancouveru 2:5. Dvoma gólmi sa na výhre Canucks podieľal kapitán Bo Horvat. Canucks vyhrali štvrtý zápas za sebou, keď v predkole vyradili Minnesotu 3:1. Blues sa po reštarte NHL vôbec nedarí, nevyhrali ešte ani jeden duel.

V ďalšom stretnutí v Edmontone si druhé nasadené Colorado poradilo s Arizonou 3:0 a ujalo sa vedenia v sérii 1. kola play off. Všetky tri góly strelili hráči Avalanche v tretej tretine v priebehu 83 sekúnd. "Kojoti" boli v útoku bezzubí, brankárovi Philippovi Grubauerovi stačilo k shutoutu urobiť iba 14 zákrokov. Colorado vyslalo na Darcyho Kuempera 40 striel. "Som sklamaný. Včera sme mali veľmi zlý tréning. Viac to rozoberať nejdem, hráči vedia, ako sa cítim. V hre nás držal Darcy Kuemper," povedal tréner Coyotes Rick Tocchet. Tímy, ktoré v sérii na štyri víťazstvá uspeli v prvom zápase, vyhrali v 68,6 percentách prípadov aj celú sériu.

1. kolo play-off NHL:
Toronto
štvrťfinále Východnej konferencie - 1. zápas:
Boston - Carolina 4:3 po dvojnásobnom predĺžení /stav série 1:0/

Washington - New York Islanders 2:4 /stav série: 0:1/

Philadelphia - Montreal 2:1 /stav série: 1:0/

Edmonton
štvrťfinále Západnej konferencie - 1. zápasy:
Colorado - Arizona 3:0 /stav série: 1:0/

St. Louis - Vancouver 2:5
/stav série: 0:1/

Viac o téme: Washington Capitals Richard Pánik New York Islanders Tomáš Tatar Boston Bruins Colorado Avalanche Chicago Blackhawks Carolina Hurricanes Arizona Coyotes Martin Fehérváry Vegas Golden Knights
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Nathan Denette; VIDEO: nhl.com
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy