Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sereď rozobrala Senicu. Dunajská Streda sa vytrápila

Futbalisti ŠKF Sereď zvíťazili v stredajšom stretnutí 2. kola Fortuna ligy v Zlatých Moravciach nad FK Senica 4:0. Po prehre na úvod sezóny si do tabuľky pripísali prvé tri body, Seničania nezabodovali ani v druhom vystúpení.

12.08.2020 21:12 , aktualizované: 21:57
Sereď - Senica Foto: ,
Na snímke radosť hráčov Serede po úvodnom góle v zápase proti Senici.
debata

Sereď bola od úvodu bližšie ku gólu, Špehar ani Jureškin ešte nedočiahli na center Ivána, ale v 7. minúte sa už skóre otvorilo. Na lobovanú prihrávku z vlastnej polovice si nabehol Špehar a prekonal Fryštáka v senickej bránke – 1:0.

O osem minút neskôr už Sereď viedla o dva góly, na konci akcie po osi Morong, Špehar, Pankaričan sa strelecky presadil Jureškin – 2:0. Aj v ďalších okamihoch boli väčšie šance na strane Serede a hostia si ešte viac skomplikovali situáciu v 37. minúte, keď videl Šimčák po druhej žltej červenú kartu.

Po zmene strán si príležitosť vypracovali aj hostia, na center Pirosku si naskočili Yenne i Olafsson, ani jeden však nedokázal usmerniť loptu medzi tri žrde. Potom patril priebeh opäť Seredčanom, šance Ivána a Hučka sa ešte neujali, ale v 72. minúte striedajúci Bušnja zvýšil už na rozdiel triedy – 3:0.

O štyri minúty neskôr zasadil štvrtú ranu Senici vlastným gólom Didiba. V závere videl po druhej žltej červenú kartu aj Hučko zo Serede, no jeho mužstvu to nezahatalo cestu za jednoznačným triumfom.

ŠKF Sereď – FK Senica 4:0 (2:0)
Góly: 7. Špehar, 15. Jureškin, 72. Bušnja, 76. Didiba (vlastný). ČK: 80. Hučko po 2. ŽK – 37. Šimčák po 2. ŽK, ŽK: Hučko, Šumský, Duranski, Michalík, Jarovič – Šimčák, Yenne, Barbora, rozhodovali: Očenáš – Polaček, Štofik
Sereď: Yakubu – Morong, Michalík, Djiby Ba, Hučko – Šumský, Duranski (77. Potoma) – Iván (77. Mészáros), Pankaričan (83. Tatranský), Jureškin (62. Bušnja) – Špehar (68. Jarovič)
Senica: Fryšták – Olafsson, Didiba, Nemec, Šimčák – Addo – Totka (61. Barbora), Duda (74. Moses), Piroska, Yenne (61. Šalata) – Malec

Dráma na ihrisku Pohronia

Futbalisti DAC Dunajská Streda zvíťazili v 2. kole Fortuna ligy na pôde FK Pohronie 2:1. Pod Šibeničným vrchom začali lepšie hostia. Vytvorili dve menšie príležitosti, v ktorých Friede po rohu hlavičkoval nad brvno a Divkovič mieril z rohu šestnástky nepresne. Najväčšiu šancu mali domáci v trinástej minúte.

Najkrajšie futbalové štadióny na Slovensku Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Tehelné pole.

Po ľavej strane prenikol Fadera, obišiel aj brankára, no trestuhodne prestrelil prázdnu bránku. Na opačnej strane potom Baliča vychytal Repiský. Pohronie hralo umne, nepúšťalo DAC do šancí a mohlo do prestávky skórovať.

Z ľavej strany pokutového územia zakončoval po zemi Blahút, no Jedlička dobre zasiahol. V nadstavenom čase mal ešte dobrú možnosť hosťujúci Friede, tiež však prestrelil bránku. Začiatok druhého polčas vyšiel lepšie Dunajskej Strede. Presadila sa z priameho kopu, keď z asi 25 metrov mieril presne k žrdi Balič – 0:1.

Napodobniť ho chcel neskôr jeho spoluhráč Davis, už z väčšej vzdialenosti poslal loptu nad brvno. Pohronie sa dlho nevedelo dostať do šance, až prišla 68. minúta, rýchly Blahút prešiel po pravej strane cez Divkoviča, naservíroval loptu pred bránku ako na podnose Mazanovi a ten sa z metra nemohol mýliť – 1:1.

DAC mohol ísť o päť minút neskôr do vedenia po nebezpečnej hlavičke Sharaniho, chýbali centimetre. Na ihrisku sa však priostrilo, rozhodca Ochotnický predviedol niekoľko sporných verdiktov a nadstavil až šesť minút.

A počas nich DAC rozhodol. Po rohu hlavičkoval v malom vápne Ramirez, loptu poslal pred nohy Frieedeho a ten v tretej minúte nadstaveného času rozhodol o víťazstve svojho tímu.

FK Pohronie Žiar na Hronom Dolná Ždaňa – FC DAC 1904 Dunajská Streda 1:2 (0:0)
Góly: 68. Mazan – 48. Balić, 90+3. Friede. Rozhodovali: Ochotnický – Bednár, Jánošík, ŽK: Chríbik, Župa, P. Pavlík, Špiriak, Mazan, Repiský, J. Pavlík (asistent trénera) – Schäfer, Blackman, Jedlička, 1150 divákov
Pohronie: Repiský – Bangala (72. K. Matić), P. Pavlík, Špiriak, Župa – Badolo, Chríbik, Weir, Blahút (83. Petrák) – Mazan (89. Pellegrini), Fadera (89. Abrahám)
DAC: Jedlička – Blackman, Müller, Kružliak, Davis (79. Fábry)– Schäfer – Friede, Kalmár (46. Sharani, 78. Mendéz), A. Balić – Divković (90+6 Malý), Ramirez

Mikuláš Radványi, tréner Pohronia: „Som hrdý na svojich hráčov. Taktiku, resp. stratégiu, ktorú sme si na súpera zvolili, plnili a bola správna. Dunajská Streda je niekde inde čo sa týka hráčskej kvality než my. Nemôžeme hrať s takýmito mužstvami vyrovnanú partiu. Chlapci však splnili taktické pokyny do bodky. Chceli sme hrať na brejky, už v prvom polčase tam mal Fadera stopercentnú šancu, prestrelil prázdnu bránku. Bol by som zvedavý, ako by hostia zareagovali na stav 1:0 pre nás. Čakali sme na chybu súpera, prišla, no gól sme nedali. Na začiatku druhého polčasu nastal pre nás smolný moment. Inkasovali sme zo štandardky, bola blbá, nemala byť. Potom sa moji hráči vzchopili, dali vyrovnávajúci gól a siahali sme na bod. Futbal je už taký, v prvom kole sme dali gól v nadstavenom čase my, teraz sme ho dostali. Žiaľ o ďalších veciach, čo tam ďalší ľudia na ihrisku robili, sa vyjadrovať nemôžem, takže ani nechcem.“

Bernd Storck, tréner D. Stredy: „Bol to veľmi ťažký a náročný zápas. Potvrdilo sa, že Pohronie má výborne organizovanú obranu. Domáci odohrali z pohľadu obrannej fázy veľmi dobrý zápas. Pre nás bolo náročné nájsť si priestory, ťažko sme si hľadali miesto. Aj keď sme sa snažili, v prvom polčase nám to nešlo, možno a preto, že prihtrávka z našej strany bola pomalá. V druhom polčase sme skúšali všetko, len aby sme zápas vyhrali. Podarilo sa nám streliť gól z priameho kopu a vedeli sme, že domáci pôjdu do ofenzívy, vynasnažia sa vyrovnať. Trošku sme im k tomu pomohli pri vyrovnávajúcom góle, keď sme na kraji ihriska zaspali. Nakoniec sme dali víťazný gól v nadstavenom čase. Môžeme sa teda rozprávať aj o šťastí. Futbal je však taký. Som rád, že moje mužstvo išlo do posledného momentu za víťazstvom.“

Peter Mazan, strelec jediného gólu Pohronia: „Keď dostanete v 93. minúte gól, tak to zabolí. O nejakých veciach tu nemôžem hovoriť, no zbytočne sa to spravilo nervózne. Som rád, že som pomohol tímu gólom na 1:1, len škoda, že sme bod nedotiahli do konca Z ihriska sme však išli so vztýčenými hlavami. Druhý polčas bol z našej strany lepší, dobre sme brejkovali. Mrzí nás prehra pred výbornými divákmi.“

Trenčín aj Moravce znova remizovali

Futbalisti AS Trenčín remizovali v 2. kole Fortuna ligy s tímom FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 1:1. Duel dvoch tímov, ktoré v prvom kole remizovali zhodne 2:2, hostil žilinský štadión. Prvú výraznejšiu šancu mali Trenčania v 5. minúte. Priamy kop El Mahdiouioho Chovan vyrazil, s Ikobovou dorážkou si tiež poradil.

V permanencii bol Chovan aj o 10 minút neskôr. Roguljićovo vysunutie spracoval Ikooba, gólman nohou vyrazil, Ghaliho dorážke chýbala razancia a presnosť. O minútu neskôr horela obrana Trenčína. Kovaľovu strieľanú prihrávku Hrnčár pred prázdnou bránou netrafil, následne lopta skákala v pätke, aby sa k nej opäť dostal Kovaľ, jeho pokus však skončil na pravej tyči.

V 24. minúte bol Trenčín blízko ku gólu, Yem lobom vysunul Ikobu, ten v tesnej blízkosti zakončil priamo do Chovana. Len o pár sekúnd neskôr bol Chovan v permnanencii opäť, keď vybiehal pred Ikobom, ktorého vysunul Corryn. V 32. minúte sa pripomenul Roguljić, strelou z diaľky natiahol gólmana Zlatých Moraviec.

Po jednom z rohových kopov sa pred bránou dostal k padajúcej lopte Hrnčár, z tesnej blízkosti však napálil len do Bergsena. V nadstavenom čase 1. dejstva sa ešte odhodlal k sólu Roguljjić a napriek fauu Moška sa dostal do pokutového územia hostí. Jeho akciu zakončoval Ikoba, avšak nepresne.

Úvod druhého polčasu znamenal aktivitu Trenčína. Najprv Ikoba zoči-voči Chovanovi zlyhal a o minútu neskôr striedajúci Kadák ľavačkou prekopol bránu Moraviec. Skóre sa menilo prvýkrát v 62. minúte, po rohovom kope sa hlavou presadil Balaj a posunul hostí do vedenia.

Štadión AS Trenčín (júl 2020) Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Výstavba štadióna AS Trenčín.

V 68. minúte na Bukariho rýchly šprint z pravej strany nestihla obrana odpovedať včas, prihrávku takmer z bránkovej čiary Ghali na vyrovnávajúci gól nezužitkoval. Dobrý pokus o moment neskôr predviedol Kadák, delovka z úctyhodnej vzdialenosti skončila opäť tesne vedľa.

Rovnako vedľa skončil aj pokus El Mahdiouiho, na ktorý si ešte stihol siahnuť Chovan a vyraziť ho na roh. V 83. minúte to horelo v šestnástke Trenčína, lopta od hostí prepadla až pred Bergsena, v poslednej chvíli ju vykopával Corryn. Trenčania sa dostávali aspoň k rohom, po jednom z nich sa k centru dostal Čataković, ktorý poslal loptu na Bukariho hlavu, ten namieril len tesne vedľa.

Tlak domácich pokračoval, Čatkovičova technická strela k žrdi spoza šestnástky skončila v Chovanových rukaviciach. K vyrovnaniu napokon prišlo. V 88. minúte zakončil únik po ľavej strane Čataković a bombou pod brvno prepálil gólmana.

Po chvíli mohli strhnúť Trenčania vedenie na svoju stranu, Bukariho ďalší únik zľava nezakončil Ghali presne. Následná potyčka v pokutovom území Zlatých Moraviec skončila kartovými napomenutiami. Pred 196 divákmi sa už skóre nemenilo, Trenčín sa rozišiel so Zlatými Moravcami po výsledku 1:1.

AS Trenčín – FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 1:1 (0:0)
Góly: 62. Balaj – 88. Čataković. Rozhodovali: Kružliak – Hancko, Straka, ŽK: Križan, Corryn, El Mahdioui, Depetris, Bukari – Moško, Ďubek, Chren, Menich, Balaj, Čögley, 176 divákov
Trenčín: Bergsen – Yem, Križan, Šulek, Pirinen – Roguljić (46. Kadák) ©, El Mahdioui, Corryn (70. Depetris) – Azango (63. Bukari), Ikoba (63. Čataković), Ghali
Zlaté Moravce: Chovan – Čögley, Menich, Moško, Chren – Duga, Grozdanovski – Hrnčár, Ďubek ©, Kovaľ (90.+ Mihálik) – Balaj(90.+ Tkáč)

Stijn Vreven, tréner Trenčína: „Všetci sme to videli, zaslúžili sme si vyhrať. Sme sklamaní, mali sme mnoho šancí, boli sme dominantní. Jediné, za čo môžem viniť mojich hráčov, je nepremieňanie šancí. Cez polčas som ich varoval, že môže prísť jedna štandardná situácia, po ktorej príde gól. To sú tie nebezpečné momenty. V Ružomberku sme bod získali, dnes sme dva stratili. Videli ste zmenu v hre tímu, bola tam energia, vypracovali sme si šance. Ak predvediete takúto hru, treba získať tri body. Musíme pokračovať a ďalej pracovať a verím, že víťazstvá prídu.“

Ľuboš Benkovský, tréner Zlatých Moraviec: „Predpokladali sme nejaký vývin, ktorý nás pravdepodobne bude čakať v tomto zápase. Uvedomovali sme si našu situáciu, v ktorej sa nachádzame, z hľadiska zdravotného stavu hráčov a z hľadiska prípravy. Prišlo to, čo sme očakávali. Snažili sme sa vyčkať na ten správny moment, prišlo ich viacero. Napokon teda stav 1:1.“


Tabuľka Fortuna ligy 2020/21

skupina o titul:

    Z V R P S B
1. Slovan Bratislava 32 22 5 5 78:28 71
2. Dunajská Streda 32 19 8 5 66:38 65
3. Trnava 32 17 4 11 48:37 55
4. Žilina 32 15 7 10 73:52 52
5. Zlaté Moravce-Vráble 32 11 7 14 42:51 40
6. Trenčín 32 8 8 16 42:61 32

skupina o udržanie:

    Z V R P S B
7. Sereď 32 11 8 13 37:48 41
8. Ružomberok 32 10 9 13 41:44 39
9. Pohronie 32 8 14 10 38:38 38
10. Michalovce 32 8 11 13 34:53 35
11. Senica 32 8 9 15 31:51 33
12. Nitra 32 7 6 19 26:55 27
debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #DAC Dunajská Streda #FK Senica #ŠKF Sereď