UFC - 12.08.2020 18:11

Trilógia bude zavŕšená. Už tento víkend

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Tridsať zápasov v UFC. Toľko dokopy absolvovali veteráni najprestížnejšej organizácie sveta Stipe Miocic a Daniel Cormier. Títo dvaja fighteri sa proti sebe stretli už dvakrát a ich celková bilancia je vyrovnaná 1:1. Dlhoočakávané zavŕšenie trilógie je na programe už tento víkend, kedy sa definitívne rozhodne, kto je kráľom ťažkej váhy.

V prvom vzájomnom meraní síl dominoval Cormier. Na turnaji UFC 226, ktorý sa konal ešte v júli 2018 poslal Miocica k zemi už na konci prvého kola a zobral mu tak titul ťažkej váhy. Ten dokázal ešte v tom istom roku obhájiť proti Derrickovi Lewisovi, aby ho následne stratil v odvetnom súboji s Miocicom. V auguste minulého roka totiž zvolil mladší z dvojice bojovníkov výbornú taktiku, keď si počkal na ten správny moment. Toho sa dočkal v závere štvrtého kola, kedy na turnaji UFC 241 získal svoj opasok späť.

Miocic ako prvý v histórii ťažkej váhy UFC zvládol svoj titul obhájiť trikrát. Po prvýkrát ho získal v titulovom zápase s Fabriciom Werdumom na turnaji UFC 198, k čomu pridal obhajoby proti Alistairovi Overeemovi, Juniorovi dos Santosovi a Francisovi Ngannouovi. Následne však prišiel Cormier, ktorý Miocica opasku zbavil. Skúsený 37-ročný fighter od augusta minulého roka nezápasil, no stále spĺňa pomyselnú kvótu jednej obhajoby v rámci 365 dní. Tretí zápas medzi Miocicom a Cormierom je na programe v noci na nedeľu na podujatí UFC 252.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora