FOTO: Tragická nehoda si vyžiadala mladý život

0 83

V utorok 11. augusta 2020, v nočných hodinách približne o 22.20 hod., sa stala na ceste v obci Dolná Maríková smrteľná dopravná nehoda.

Iba 20-ročný vodič jazdil na vozidle značky Škoda v obci Dolná Maríková, časť Kátlina v smere k centru obce Dolná Maríková, pričom pri prejazde ľavotočivou zákrutou narazil do betónového stĺpu elektrického vedenia.

Následne bolo vozidlo odhodené späť na vozovku, kde ostalo stáť. Pri dopravnej nehode 18-ročný spolujazdec utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol. Vodič sa podrobil dychovej skúške s výsledkom merania 1,46 promile alkoholu v dychu.

Vyšetrovateľ z Považskej Bystrice začal trestné stíhanie pre zločin usmrtenia, pričom v danom prípade hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na štyri až desať rokov. Dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania.

Polícia opätovne upozorňuje vodičov, ktorí pred jazdou požijú alkoholické nápoje a sadnú si za volant, že svojou nezodpovednosťou ohrozujú nielen svoj život a zdravie, ale hlavne ohrozujú životy a zdravie ostatných účastníkov cestnej premávky.

Pridať odpoveď

Váš email nebude zverejnený...

Odoslaním Vášho príspevku súhlasíte s Pravidlami diskusie.