Instagram vymazal Madonnin príspevok o koronavíruse

NETKY.SK • 29 Júl 2020, 16:30 • 2 min
Instagram vymazal Madonnin príspevok o koronavíruse

Známa sieť Instagram zakročila proti speváčke Madonne, ktorá prostredníctvom svojho účtu zdieľala video o konšpiračnej teórii súvisiacej s koronavírusom.

slovakia

left justify in out

Krutá pravda, alebo lož? 

Interpretka, ktorá má na konte zopár kontroverzných vyjadrení o víruse, vo svojom príspevku tvrdila, že vakcína na COVID-19 už existuje, ale je skrytá, aby "mohli boháči bohatnúť". Instagram video rozmazal, označil ho popiskom "falošné informácie" a zároveň presmeroval používateľov na webstránku, ktorá toto speváčkino tvrdenia vyvracia. Madonna sa už pred nejakým časom vyjadrila, že COVID-19 je "equalizer" teda útočí na všetkých, a nerozlišuje medzi bohatými a chudobnými.

 


Podľa Instagramu označenie jej videa skomplikovalo používateľom ho nájsť, pretože ho prefiltrovalo z navrhovaných príspevkov a znížilo jeho viditeľnosť.

 

Reakcia speváčky Lennox 
Video neskôr z Madonninej instagramovej stránky zmizlo, no pred jeho zmazaním sa fanúšikovia obrátili na speváčku s kritikou. Okrem iných naň zareagovala aj speváčka Annie Lennox, ktorá to označila za "úplné bláznovstvo". "Nemôžem uveriť, že podporuješ toto nebezpečné šarlatánstvo. Snáď tvoju stránku hackli a ty sa to chystáš vysvetliť," uviedla interpretka.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Annie Lennox (@officialannielennox),

 

Odstránené video
Video ukazovalo skupinu America's Frontline Doctors, ktorá reční pred americkým najvyšším súdom počas podujatia organizovaného iniciatívou Tea Party Patriots Action. V klipe hovorí lekárka Stella Immanuel z Houstonu, ktorá tvrdí, že úspešne vyliečila 350 pacientov s koronavírusom hydroxychlorochínom a lieči aj ďalších.

 

img

 

Sociálne siete Facebook a Twitter video odstránili a označili ho za dezinformáciu, syn amerického prezidenta Donald Trump Jr. dostal za jeho zdieľanie od druhej menovanej zákaz tweetovať na 12 hodín.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona