neprihlásený Streda, 24. apríla 2024, dnes má meniny Juraj
Spotreba elektriny na Slovensku má byť tento rok o 1.7 TWh nižšia

Značky: elektrická energiaSlovensko

DSL.sk, 12.8.2020


Spotreba elektrickej energie na Slovensku má tento rok oproti minulému roku celkovo nezanedbateľne klesnúť, v dôsledku najmä nižšej spotreby počas epidémie koronavírusu.

Ministerstvo hospodárstva vo svojej správe o výsledkoch monitorovania bezpečnosti dodávok elektriny za minulý rok konkrétne očakáva pokles spotreby elektrickej energie z 30.309 TWh na 28.6 TWh, teda o cca 1.7 TWh respektíve 5.6%.

Spotreba bola na Slovensku nižšia už od začiatku roka aj pred epidémiou koronavírusu. Podľa skorších infomácií spoločnosti SEPS, Slovenská elektrizačná prenosová sústava, v januári a februári bola spotreba nižšia o 2.2% a v marci o 3.8% ako pred rokom, zrejme aj kvôli vyšším priemerným teplotám.

V apríli a máji bola spotreba medziročne nižšia už o približne 12% a v prvej polovici júna bola stále o takmer 10% nižšia ako pred rokom.

Klesnúť má v tomto roku aj množstvo vyrobenej elektrickej energie, z 28.610 TWh na 27.1 TWh.

V minulom roku spotreba klesla a množstvo vyrobenej elektrickej energie sa zvýšilo, keď sa v roku 2018 spotrebovalo 30.947 TWh a vyrobilo 27.149 TWh elektrickej energie.

Do budúcich rokov odhaduje správa rast spotreby a najmä výroby po spustení tretieho a štvrtého bloku jadrovej elektrárne Mochovce. V roku 2025 predpokladá správa spotrebu 32.6 TWh a vyrobenie 36.1 TWh elektrickej energie.


      Zdieľaj na Twitteri



Najnovšie články:

Po oprave zariadení v EÚ sa predĺži záruka a výrobcovia budú povinní opravovať aj po záruke
Japonská sonda nebola skonštruovaná aby prežila noc na Mesiaci, funguje aj po tretej
Železnice opäť aktualizujú systémy, v noci nebude fungovať internetový predaj lístkov
Vydaná Fedora 40
Samsung spustil výrobu takmer 300-vrstvovej flash pamäte
NASA opravila sondu Voyager 1, aktualizovala softvér aby nevyužíval poškodenú pamäť
Telekom má nové programy Swipe pre mladých, aj s neobmedzenými dátami
Dánsko chce vybudovať minimálne 6 GW veterných elektrární, v mori
Dnes pribudne ďalší vysielač digitálneho rádia
Skylink zvažuje sprístupnenie Live TV pre Linux s nižším rozlíšením


Diskusia:
                               
 

No a to ja som sa nedavno rozhodol po tom, co sa mi pokazil plynovy kotol s ohrevom TUV, ze si kupim elektricky bojler a najlacnejsi plynovy kotol, lebo to vychadza lacnejsie po rozpocitani nakladov, aj keby som kazde 2 roky mal kupit druhy bojler.
Odpovedať Známka: 6.0 Hodnotiť:
 

Nie je vsetko zlato, co sa blysti. Za aky cas bojlerom zohrejes vodu?
Odpovedať Známka: 6.7 Hodnotiť:
 

To je skutocne podnetna otazka. Za aky cas ale neriesi bojler, lez priekazne prietokovy ohrievac.
Odpovedať Známka: 1.4 Hodnotiť:
 

80L bojler celý zohrejes na 60+ za 2 hod , mam to odskusane
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

Za aký chceš. A drevom ho za aký zohreješ?
Odpovedať Známka: 7.1 Hodnotiť:
 

No mas pravdu, ze neda sa porovnat 24kW kotol, kde ten 60L zasobnik prakticky neminies, lebo stiha aj pri silnom prietoku vody ohrievat, ale na moje velke prekvapenie tych 75L vody z bojleru po nariedeni tiez uplne nevycerpam ani pri kupani a teda ta 1500w spirala aj ked by zohrievala 4 hodiny (cela napln), mi neprekaza. Lenze bojler stal 80 eur, co je podstatne menej ako 2x revizka s cistenim a vymenou anodovej tyce a cestovnym, co si uctuju kazdorocne u kotla.
Odpovedať Známka: 7.1 Hodnotiť:
 

Ano, tym sa dostavame k podstate:
- 75l zasobnik je mozno dobry pre teba, ale nestaci pre 4-5 clennu rodinu. Komfort ohrevu = dlhy, teplotna rezerva = minimalna a s tym spojeny diskomfort, pretoze cakas na teplu vodu vtedy, ked ju potrebujes a nemas. Nevraviac o napustani plnej vane.

- ak uz mas v domacnosti dotiahnuty plyn na kurenie (t.j. funkcny kotol) je nezmysel pouzivat elektricky bojler na ohrev TUV, pretoze naklady na ohrev mas prinajmensom dvojnasobne. Z dlhodobeho hladiska teda mozno prvy rok usetris (lacny bojler) ale dalsie roky budes prerabat na ohreve TUV, tym viac, cim viac vody budes minat. Ak minas malo vody (1 osoba v domacnosti, len denna sprcha 3 minuty, vtedy moze byt tvoje riesenie zaujimave. V opacnom pripade uz nie.
- a nakoniec: reviziu kotla platis tak ci tak, ci ho na ohrev TUV pouzivas, cize tento argument odpada.

Odpovedať Známka: 8.0 Hodnotiť:
 

kazdy mame inu skusenost :)
Osprchovanie 2 deti a 2 dospelych, pricom ja som vzdy desiatky minut pod vodou, ten bojler zvladol. Neviem kolko 'C je nastavenych (nemeral som), od vybalenia a montaze som nastavenia sa ani nedotkol. Na kotli som mal nastavene 62'C vodu, myslim, ze u bojleru je vyssia. Trubky mam dimenzovane na 95'c tak ma teplota netrapi.
Revizia kotlov v sukromnych RD neni povinna, zvlast ked mas atmosfericky. Jedna revizka s cistenim a pripadnou vymenou nejakej drobnosti vysla vzdy na 300-400 eur, to si mozem kazde 2 roky vymenit bojler a aj so zvysenou el.spotrebou som este v zisku, alebo narovnako. Kotol s TUV sa castym startovanim a tvrdou vodou zanasa (zasobnik), tak revizky vyzaduje.
Odpovedať Známka: 3.3 Hodnotiť:
 

Cena ročnej prehliadky 24kW atmosférického plynového kotla spolu s predpísanou údržbou (čistením) začína v Bratislave na 60 eurách, kondenzačného na 80 eurách.
Odpovedať Známka: 6.0 Hodnotiť:
 

A to čo vám tam zlátia komíny alebo len odrbávajú paštekárov?
Odpovedať Známka: -2.0 Hodnotiť:
 

Tak to je riadna zlodejina. V Anglicku (nie Londyn, ale okolo mensieho mesta) ma prehliadka na kotol vysla 50 libier naposledy.

Odpovedať Hodnotiť:
 

"Jedna revizka s cistenim a pripadnou vymenou nejakej drobnosti vysla vzdy na 300-400 eur"
Zrejme na tebe niekto pekne zarabal, ako uz napisal prispevok kolega v prispevku nizsie, ceny su okolo 80-100 eur.
Ceny KK zacinaju niekde na 650 eur (Najlacnejsi KK Bosch/Junkers), stacilo pouzit k existujucemu zasobniku, doplatis si zaruku na 5 rokov a neverim, ze ti to tento cas bez udrzby nevydrzi a nevyjde optimalnejsie, ako ohrev elektrikou.


Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

mam100L bojler pre troch. ohrievam to na 42C.
maximalna pohoda (zatial bez vane)
1500W spirala. stal 100e v hornbachu, plyn nemam, pre mna nezmysel.
Odpovedať Známka: 5.0 Hodnotiť:
 

btw, za mladimivzdy hovorili, neplytvaj vodou,je draha. tak som si zarobil, a plytval. 20-30minutove sprchy. teraz si uvedomujem, ze je to holy nezmysel, a staci mi 3-5minut. usporna bateria, shit lacny kotol (spotrebny tovar) a hotovo. ono ten cas pod sprchou tiez nieco stoji.. poviem ti tak, aj keby mam FVE a studnu s vlastnou kanalizaciou, nemenil by som tento styl sprchy. A to som odpora tej 2-3litrovej extremne uspornej parnej sprchy, to mi blato dole neda. ale ano, kazdy podla seba, keby mam dennu spotrebu 300L lebo 5 clenov domu, tak jasne, ze elektricka spirala by bola nezmysel. Mna stoji denna spotreba TUV (ono nie je uzitkova, cize len TV), cca 5 az 5.kwh denne. Nesetrim, ale ani neplytvam, jedno dieta cca 30L vanicka, dve sprchy, v tomto horku aj viac vlastne. TO je celorocny priemer. cize do 2mwh co je, podla tarifu a istenia priemerne 210 a 250eur.
Odpovedať Známka: 3.3 Hodnotiť:
 

Pol hodinu v sprche? To je nejaka nova edicia parnej sauny? :)
Odpovedať Známka: 5.0 Hodnotiť:
 

Pol hodina? V pohode. Jedna moja SLOBODNA kolegyna mi vravela, ze denne travi 30+ minut v sprche. Nevypytoval som sa na detaily, ale kazdemu je jasne, ze kazdy preferuje iny druh "relaxu".
Odpovedať Známka: 8.0 Hodnotiť:
 

*iny druh sexu (nik iny, len sum vodopadu, ona a sprcha)
Odpovedať Hodnotiť:
 

Mladí ľudia v rodinnom domčeku robia to isté. Proste je v sprche v horúcej vode s ohrevom prietokovým ohrievačom a míňa vodu a plyn o život, alebo kým neminie zásobu teplej vody. Buď zastavíte plyn, alebo vodu! A stredoškolské "deti" - akože chlapci robia top isté. Proste on si v sprchovom kúte robí aj hodinu bazén a onedlho niet teplej vody pre ostatných. A kotle sa môžu aj zblázniť...
Roztopašné deti a čo z nich vyrastie? Presne to isté.
Odpovedať Známka: 3.3 Hodnotiť:
 

Nuz kedysi si si vybehol zamasturbovat d olesa, teraz to robia v sprche. Hrozna to mladez, co?
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

jaaaaj, a slnko naco mame.
Odpovedať Známka: 3.3 Hodnotiť:
 

ono tie ceny dramaticky isli hore, minimalne od ZSE, takze sa necudujem ze spotreba bola nizsia, plus tepla zima.
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

Sprostosť...počul si už o prietokovom plynovom kotli bez nádržky? Pustím teplú vodu a za pár sekúnd (kým príde z kotolne čo je dole pod kúpelňou) mám teplej vody koľko chcem. Aby som sa babral s bojlerom a čakal na zohriatie vody...

Cena kW/h z plynu je asi tretinová oproti elektrine
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

Mnoho ludi si kupuje spotrebice triedy AAA, cim tiez vplyvaju na celkovu spotrebu. Aj vykon vysavacov je regulovany, co sa globalne tiez odzrkadli na nizsej spotrebe.
Odpovedať Známka: 2.9 Hodnotiť:
 

moja stara velka umyvacka brala na najdlhsom a najsilnejsom programe 16L vody a trval cyklus 2hod30min pri 70'C. Terajsie umyvacky su megasuper setrive a umyvaju aj 4 hodiny a vo vysledku spotreba elektriny je rovnaka, alebo vyssia, pricom kopec uz ani 70'C program nemaju :(
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

A mas to aj cim podlozit? Moja umyvacka berie tak 6L na bezny program a na najnarocnejsi dava 11L pri 70 a trvat moze aj menej ako tie 2 hodiny. Takze bude to skor zase nejaky pseudospomienkovy optimizmus. Dalsai vec, je otazne ci sa vyrobca zameral na spotrebu elektriny alebo vody. Napriklad taka pracka mi na bezny rychly rezim dava 60L vody a na ECO 80L pricom program trva takmer raz tak dlho ale elektricky je uspornejsi. Akonahle mas spotrebic, ktory spotrebuvava viac vstupnych komodit, je to potom narocnejsie rozlisit resp porovnat medzi sebou - smerodajny by mal byt energeticky stitok, ale bezny rezim sa metodike nerovna, takze moze byt pre teba spotrebic A+ niekedy vyhodnejsi nez o 2 levely "uspornejsi". A to do toho este nepletieme ekonomicky aspekt.
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

skoda ze beznyvyrobca beznej cene (rozumej do 500eur) nedava vstup na TUV do pracky. Ak ma niekto prebytok TUV,usetrilo by to nieco... SU take, ale asi ta zvysena cena kazi ten efekt.
Odpovedať Známka: 3.3 Hodnotiť:
 

To čo tam robí s tým tie 2 hodiny??? To vám šibe načisto?? To načo by komu bola taká umývačka riadu? V pohode to musí dať za pár minút!
Odpovedať Známka: -5.0 Hodnotiť:
 

ja zas nedavam "eco" mody pracky. Teda najma snahu ustertit tym, ze po doprani komplet vypnut vsetko co by mohlo upozornit na to, ze doprali. Na zaciatku som 4x zabudol, ze som pral. Predosla pracka jednoducho svietila displejom az kym som ju nevypol. Cela snaha o ekologiu novej pracky bola v prdeli uz po prvom tyzdni.
Odpovedať Známka: 5.0 Hodnotiť:
 

No moja umyvacka fici aj 3-4 hodiny, ale moja zena chcela, aby bola co najtichsia. O tejto nevieme ani, ze bezi.
Odpovedať Hodnotiť:
 

Mozno nebezi a preto je radsej potichu.
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

Kvoli tej nizkej spotrebe potom musia vyrobcovia elektriny zdrazovat. Toto ste chceli?!
Odpovedať Známka: 8.6 Hodnotiť:
 

Vyrobcovia alebo distributori?
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

Obaja
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

ty platíš za elektrinu priamo elektrárnam? veď ani plyn a ropu neplatíme rusom ale distributérovi, preto nechápem preco u nás má ruská ambasáda 20 kultúrnych atašé
Odpovedať Známka: 5.0 Hodnotiť:
 

Vlastne velmi vynimocne platim niekomu priamo - bud to za mna spravi banka, predajca alebo obaja :)
Co ma privadza k otazke, ako sme sa k tomu vlastne dostali, kedze predajca a distributor nemusi byt ta ista spolocnost..
Odpovedať Známka: 0.0 Hodnotiť:
 

Cim menej spotrebujeme (cim viac budeme cez LED ziarovky, AAA spotrebice a pod. setrit spotrebu) tym drahsia elektrina bude :-)
Odpovedať Známka: 8.0 Hodnotiť:
 

Netreba sa bat, to skutocne zdrazenie este len pride, ked vacsina ludi vymeni auto za elektricke.
Odpovedať Známka: 6.0 Hodnotiť:
 

Prečo by to robili? Včul kúpi každý zasran lacné smradľavé nemecké či aké auto za pár stoviek a to nikto len tak vymieňať nebude. Dnes činžiakové rodinky majú bežne 4 autá! Však ľuďom drbe nadobro!!!
Odpovedať Známka: 6.9 Hodnotiť:
 

Netreba sa bat, ked vacsina ludi vymeni auto za elektricke, tak to nasa distribucna sustava zarucene nezvladne.
Odpovedať Známka: 1.4 Hodnotiť:
 

Zvládne.
Odpovedať Známka: 0.0 Hodnotiť:
 

Preco? Ved povolis len tolko odbernych miest a v takej strukture, aby zvladla. A predlzovacky z okna budes v noci odstrihavat :)
Odpovedať Známka: 2.7 Hodnotiť:
 

A aky zmysel okrem tupenia noznic by malo odstrihavanie, ked pre jednofázovky staci na noc priekazne nezapinat vyrovnavacie precerpavacky?
Odpovedať Známka: 6.7 Hodnotiť:
 

Tak teoreticky to vychadza. 1,5 miliona domacnosti, typicky vrchol siete okolo 4,5 GW, tak na kazdu z nich by vyslo okolo 3kW, radovo zhruba akurat na kabel z okna. Az kym sa ti nezacnu tavit vstupy do baraku a do sidliska prekvapene z tolkeho zaujmu o elektromobilitu :)
Odpovedať Známka: 7.1 Hodnotiť:
 

Furt si myslím, že najrýchlejšie je vystavať akúkoľvek fotovoltaiku a k nej aj rýchlu kabeláž. Netreba neviem aké stĺpy, rozvody v nedostupnom teréne a ani vvn transformátory a pod.
Fotovoltaika môže nabíjať tie elktroodpady takmer hneď a minimálne pol dňa. Takže v kritickom čase. A určite to vyjde lacnejšie ako EMO. A hlavne neporovnateľne rýchlejšie.
Takže elektročrepy nezaujímajú nejaké Bohunice či Mochovce.
Odpovedať Známka: -5.0 Hodnotiť:
 

Problém môžu robiť len vlastníci pozemkov, ako to robil niekdajší mocipán v Považskej Bystrici aby trhol na budovaní diaľnice cez jeho mesto a to kvôli aj tomuto pakovi sa to posúvalo až o 10 rokov.
Nákupne centrá mohli mať 80-90 percent plochy strechy fotovoltaiku a nabíjať tak elektroodpad vlastným zákazníkom.
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

Fotovoltaika je blbost kde sa prachaci nabalili na luze. A to ani KUV nie je na nete, pricom je to dotacia ako prasa aj z verejnych zdrojov.
Elektro auta je slepa vetva pre hipsterov. Nie je dost litia.
Vodik tiez nie je riesenie, lebo staci aby drbla jedna pumpa... Vraj nori by mohli o tom porozpravat.
Preprava je skor mozna v buducnosti elektrovlakmi, trolejbusmi. Troleje aj na dialnici.
Vyroba elektriny jadro a voda. Fve a vietor je len odrb na dotaciach.


Odpovedať Známka: -3.3 Hodnotiť:
 

FV nie je az taka blbost, ak to nadimenzujes OK
priklad: burkova sezona, vypadne prud, net mi ide (autobateria priamo na router) ale elektrinu nemam, nemam ani notebook (chyba no), a tak FV zachrani aspon chladnicku+mraznicku, to moze byt x sto eur. Ostrovny system je blbost, jedine ze ta serie majitel elektratni a chces bojkot.
Odpovedať Známka: 0.0 Hodnotiť:
 

To mraznicka vydrzi 24 hodin bez elektriny. Ak nebyvas niekde v horarni tak ani elektrocentralu nepotrebujes.
Stredoskolak na prstoch vypocita ze bez dotacii je fve blbost. Uz veterna dava zmysel viac.
Odpovedať Známka: 3.3 Hodnotiť:
 

Veterná? Tie išli na 2%. Už len bežné fotovoltaické panely majú účinnosť okolo 14%.
Odpovedať Známka: 0.0 Hodnotiť:
 

Tak to bude Stredoskolak velmi slabeho razu.
24hod, , mne nesla 18hod, o kolko tam klesla teplota? Vies, problem je v tom, ze ak napr maso dosiahne 0C, tak uz ho znovu mrazit je nanic. Taka mraznicka zerie 1kwh denne, len ten prud ktory nakopne motor, autobateria asi neutiahne.
Skus ale v skratke, preco ten nedotovany FV je blbost?
2,3kWp stoji 4000eur na kluc. stavimsa ze svojpomocne do 3000eur to da aj student. nech mu to bezudrzbovo vydrzi 15rokov? tj 200eur rocne. 2,3Kwp vyrobi nech 2mwh rocne? nech skutocne spotrebuje vsetko, lebo studenti maju vela PC ktore napajaju. aleb sa vela sprchuju, pripadne dobijaju bazen na 33C. 2mwh za 200eur je 10c/kwh. plus minus nejaka udrzba, si stale na rovnakej sume ako od elektrarni. S tym rozdielom, ze nepodporujes mafiu.. (podporis vyrobcu FV,oceliarne a nejakeho vyrobcu kablov a menica)
neviem kde byvas, ale vietor u mna velmi nefuka, plus riziko ze pride hurikan a odfukne to, no nevie, nevyznam sa.
Odpovedať Hodnotiť:
 

Vrtule sú dosť problém...
Na tie maličké je treba len 400 m3 betónovú pätku do zeme. ďalej, točí sa len v prípade priaznivých podmienok a inak buď nie, alebo ju treba brzdiť a teda celkový výnos sú oné 2%.

A mysleš si, že ak doslúži, kto ju príde rozobrať vybrať betón zo zeme?
Odpovedať Hodnotiť:
 

nechcelo sa mi verit, ze 400kubikob na MALU turbinu
Veterná elektráreň v Brucku
Výstavba: rok 2000
Prevádzkovateľ: Verbund
Inštalovaný výkon: 1,8 MW
Výška: 65 m (veža 60 m, 279 schodov)
Priemer veže: 4,5 m, postupne sa zužuje na 2,5 m
Hrúbka stien veže: 4 cm
Materiál: oceľ
Základ pod elektrárňou: priemer 12 m, hĺbka 2,5 metra
Materiál na základ: oceľ (15 ton), betón 150 m3
Hmotnosť elektrárne: 400 ton
preco prehanas?
Odpovedať Hodnotiť:
 

Chceš adresu a meter?
Odpovedať Hodnotiť:
 

2.3 kWp je maximum v najoptimalnejsich podmienkach. Realita na slovensku je dopad energie 1200 kWh/m2/rok. Ak je cena 7 centov za kWh, vies vyrobit elektrinu za 84 eur z metra za rok pri 100 pct ucinnosti. Nech je ucinnost vysokooptimisticka 15 pct. To je 15 eur/rok/m2.
To ti nesmie ujst jediny slnecny den.
A to sme neriesili blesk, pripadne baterie, starnutie panelov a znizovanie vykonnosti.
Vyznam to ma na chate kde chcem pocuvat radio a nechcem aby mi smrdel agregat za dvermi.
A nieco take ako ohrev vody cez FVE je priam hriech proti prirode.

Odpovedať Hodnotiť:
 

Pokiaľ viem, FVE tu je spomenuté z dôvodu budúcej potreby nabíjať elektroodpad - niekto tomu hovorí elektro autá.
Odpovedať Známka: 3.3 Hodnotiť:
 

Dodaj mi kwh za 7c a potom ti napisem preco sitroll
Odpovedať Hodnotiť:
 

Pozri si cennik zse. Bral som odtial z ich stranky.
Odpovedať Hodnotiť:
 

Vychádzanie z predpokladu, že pri maximálnej penetrácii umožňuje priepustnosť cestnej siete všetkým denne plné využitie maximálneho dojazdu, vykazuje priekazne značnú dávku prodemokratického vzdelania.
Odpovedať Známka: 6.0 Hodnotiť:
 

Blbé je, že doma bude chcieť každý nabíjať hlavne v noci :)

Čo nás privádza k tomu, že skôr či neskôr bude asi každá domcnosť s elektroautom potrebovať velkú baterku na balancovanie sústavy. Myslím, že by sa na to v pohode hodili olovené baterky, pretože v baráku váha nikoho netrápi. Nechápem, prečo Tesla tlačí litiový powerwall.
Odpovedať Známka: 2.0 Hodnotiť:
 

Co je na tom blbe, ked prave vtedy potrebuju vyrobcovia energiu minat? Si pozri DDZ ako vyzera. Takze nabijanie v noci sustave naopak vyhovuje. Cez inteligentne nabijacky sa to da dokonca aj uriadit tak, aby bola zataz rozlozena v case a rovnomerne. Naviac existuju studie, ze pripojene auto bude sluzit naopak ako stabilizacny prvok a dokonca moze fungovat ako zdroj energie ak to bude nutne. Ale k takemuto stavu este vela elektrolytu pretecie.
Odpovedať Známka: 2.5 Hodnotiť:
 

teoreticky... prakticky nebude každý nabíjať každý večer a nepripoja sa všetci naraz
tankovať tiež nechodíš každý deň
a ak by bol problém, elektromobilným môžu prednostne meniť elektromery na tie s operatívnym riadením
Odpovedať Známka: 0.0 Hodnotiť:
 

Zalezi s cim porovnavas, mobil davam na nabijacku kazdy den..
Ako, kazdy problem je riesitelny, akurat niektore transformatory su na hrane uz teraz, takze drobnych vypadkov asi na urcity cas skor pribudne..
UPS do kazdej domacnosti :)
Odpovedať Známka: 5.0 Hodnotiť:
 

Chcel by som mať taký jeb.utý mobil aby som ho musel každý deň nabíjať...
To je ako tie pripečené "hodinky" ktoré tiež treba furt nabíjať...
Odpovedať Známka: 3.3 Hodnotiť:
 

Nutne nemusim, vynimocne ma vecer pod 50%, len na to nemusim potom mysliet a kontrolovat. Podobne to bude s tymi autami..
Odpovedať Známka: 6.7 Hodnotiť:
 

LiOn baterky sa dobre citia blizko full nabitia. Tak by sa mali aj skladovat. Preto denne dobitie je ok.
Odpovedať Známka: 0.0 Hodnotiť:
 

Absolute rubbish, Mr.Pu.
Odpovedať Hodnotiť:
 

Skôr čím viac elektriny bude pochádzať z JE tým drahšia bude.
Odpovedať Známka: -10.0 Hodnotiť:
 

jj podporme uhlie. Elektrina bude lacna, ved liecenie ludi v nej nebude :)
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

cim viac usetris na elektrine, tym viac utratis u ocneho :)
Odpovedať Známka: -1.4 Hodnotiť:
 

Utratis tak maximalne u zverolekara
Odpovedať Známka: 6.7 Hodnotiť:
 

Povedalo sa, že sa bude znižovať spotreba, tak sa bude znižovať spotreba.
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

Zrejme je za tym tajemny muš v masce s velkym nosem.
Odpovedať Známka: 8.0 Hodnotiť:
 

Kvôli lepšiemu utajeniu vraj už údajne chodí priekazne bez masky.
Odpovedať Známka: 4.0 Hodnotiť:
 

Takže v podozrení je každý miestny Pinokio.
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

Vsade spotreba elektriky stupa lebo kvasia doma vysvecuju do noci a cumia do velkych obrazoviek, ale na slovensku klesa lebo fabriky na auta stoja :O
Odpovedať Známka: 7.1 Hodnotiť:
 

Skor je to tym ze na domace fuzne picoreaktory netreba ziadne povolenie, kym na urovni eu nevie nik priekazne dost na napisanie prislusnej smernice.
Odpovedať Známka: 1.4 Hodnotiť:
 

picoreaktory ma iba jedna polovica populacie, ta druha ma priekazne kokotoreaktory...
Odpovedať Známka: 5.0 Hodnotiť:
 

Na tieto bonmoty proste nemáš...
Nechaj ho, je to špecialista.
Odpovedať Známka: 1.4 Hodnotiť:
 

A čo toto? poznáte niekoho, kto si to zaplatil?

https://bit.ly/33Szm4B
Odpovedať Známka: 6.7 Hodnotiť:
 

Tohto ročné vyúčtovanie elektriky: Slušne nižšia spotreba oproti minulému roku ale faktúra o 100 éčiek vyššia.
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:

Pridať komentár