Veľká akcia NAKA: Zadržali bubeníka Horkýže slíže, aj exmanžela herečky Vačkovej!

Zdieľať
Marek Viršík (prvý vľavo)
Marek Viršík (prvý vľavo) Foto: www.horkyzeslize.sk

Ďalšia razia NAKA skončila zadržanými osobami. A rozhodne nejde o neznáme tváre, práve naopak. Do rúk mužov zákona sa totiž dostali aj bubeník kapely Horkýže slíže Marek Viršík a bývalý manžel slovenskej herečky Zuzany Vačkovej Rastislav Rogel. Druhý menovaný má pritom problémy so zákonom už druhýkrát. Ešte pred 10 rokmi bol obvinený z výtržníctva a propagácie fašizmu, nakoniec dostal podmienku len za prvý skutok.

Tentoraz ich Národná kriminálna agentúra zadržala, dôvodom v prípade Rogela má byť fakt, že u neho našli predmety s hitlerovskou a nacistickou tématikou. O zadržaní známych tvárí informoval ako prvý portál tvnoviny.sk. Rovnako tak informácie priniesla aj oficiálna stránka polície Slovenskej republiky. „Od skorého rána na viacerých miestach celého Slovenska zasahuje národná kriminálna agentúra proti extrémizmu. Ide o akciu s krycím názvom „ŠAŠOVIA“, ktorá prebieha aj v susednej krajine. V súvislosti s páchaním extrémistickej trestnej činnosti sme zadržali deväť osôb. V súčasnosti ešte prebiehajú procesné úkony, preto ďalšie informácie poskytneme neskôr,“ napísali na webe.

Na nepríjemnp kauzu už reagovala aj bývalá manželka Rogela, obľúbená slovenská herečka Zuzana Vačková. „Vôbec som o tom nevedela, počujem to prvýkrát od vás. Neviem, čo mám na to povedať. My spolu nie sme už 23 rokov, nemáme okrem nášho syna vôbec nič spoločné. Nekomunikujem s ním, neviem o žiadnych jeho aktivitách. Ak je pravda to, z čoho je obvinený, potom samozrejme zákon musí fungovať. Ja sa s podobnými vecami a vôbec s extrémizmom ako takým absolútne nestotožňujem. Netolerujem netoleranciu, tak by som to povedala“ povedala Vačková pre portál topky.sk. Zadržaný je aj bubeník a manažér kapely Horkýže Slíže Marek Viršík, ktorý sa v minulosti preslávil napríklad tým, že prenajal nahrávacie štúdio HStudio skupine Krátky Proces, kde je spevákom aj zadržaný Rogel. Hudobná skupina je známa radikálnymi textami.

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom